Η Yaroslava Mahuchikh, η Ουκρανή νικήτρια χρυσού μεταλλίου στο άλμα εις ύψος γυναικών στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, δώρισε πάνω από 1 εκατομμύριο ουκρανικά hryvnia (πάνω από 21.650 ευρώ) από το χρηματικό έπαθλό της σε ουκρανικές οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων, συμπεριλαμβανομένων των UAnimals, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, διασώζουν ζώα από εμπόλεμες ζώνες της Ουκρανίας.

Στις 15 Αυγούστου 2024, ανακοίνωσε στο X, «Χαίρομαι που βοηθάω ζώα από όλη την Ουκρανία και υποστηρίζω τη μεγαλύτερη ουκρανική οργάνωση [για τα δικαιώματα των ζώων] στην Ουκρανία, την UAnimals». Υποσχέθηκε επίσης να δωρίσει χρήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και στα ταμεία ψυχολογικής υποστήριξης και τόνισε ότι κατάφερε να πάει στο Παρίσι και να κερδίσει το χρυσό χάρη στους Ουκρανούς υπερασπιστές.

Οι οργανώσεις προστασίας των ζώων στην Ουκρανία ήταν πολύ απασχολημένες προσπαθώντας να βοηθήσουν τα ζώα κατά τη διάρκεια του πολέμου. Την 1η Ιουνίου 2023, το φράγμα Nova Kakhovka στη μέση της εμπόλεμης ζώνης της Ουκρανίας ανατινάχθηκε, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες. Οργανώσεις προστασίας των ζώων στην Ουκρανία και στο εξωτερικό προσπάθησαν να βοηθήσουν τους σκύλους και τις γάτες που επλήγησαν από αυτή την πλημμύρα, συμπεριλαμβανομένου του Helen Woodward Animal Center, μιας Καλιφορνέζικης μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που παρέχει εκπαιδευτικά και θεραπευτικά προγράμματα για ανθρώπους, καθώς και ανθρώπινη φροντίδα και υιοθεσία για άστεγα ζώα.

Η Renee Resko, Αντιπρόεδρος Ανάπτυξης του Κέντρου Ζώων Helen Woodward, δήλωσε: «Παρά τον συνεχιζόμενο πόλεμο, τα καλά νέα email και οι φωτογραφίες από διασώσεις που έγιναν, που στάλθηκαν από φίλους μας στην Ουκρανία τον περασμένο χρόνο, ήταν ενθαρρυντικά».

Ο βιγκανισμός δεν έχει εξαφανιστεί στην Ουκρανία λόγω του πολέμου. Το Vega Room είναι ένα vegan εστιατόριο στο Lviv, μια πόλη στη δυτική Ουκρανία κοντά στα πολωνικά σύνορα, που το 2021 σέρβιρε δωρεάν γεύματα vegan σε περίπου 200 πρόσφυγες πολέμου την ημέρα. Περίπου 200.000 άνθρωποι που έφυγαν από τις πιο επικίνδυνες περιοχές της χώρας εγκαταστάθηκαν προσωρινά στο Lviv, την έβδομη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.

Πηγή: Veganfta

[mc4wp_form id="278"]