Το αστέρι με τον αριθμό 2.788ο στην διάσημη Λεωφόρο της Δόξας φέρει το όνομα του Τιμ Μπάρτον. Ένας από τους πιο ευρηματικούς σκηνοθέτες του Χόλυγουντ, που παρουσίασε χαρακτήρες ορόσημα στην μεγάλη οθόνη, όπως ο Ψαλιδοχέρης και ο Σκαθαροζούμης, τιμήθηκε σε μία συγκινητική τελετή μπροστά από το αγαπημένο του κατάστημα. Το επισκεπτόταν, όταν είναι μικρός, καθώς μεγάλωσε στο San Fernando Valley του Λος Άντζελες.

Ο Αμερικανός κινηματογραφιστής συνοδευόταν από την σύντροφό του, Μόνικα Μπελούτσι, ενώ είχε στο πλευρό τους τους φίλους του Ντάνι Ντε Βίτο, Ντιπ Ρόι και Κολίν Άτγουντ. Οι πρωταγωνίστες της ταινίας «Beetlejuice Beetlejuice», Γουινόνα Ράιντερ και Μάικλ Κίτον, μίλησαν στα αποκαλυπτήρια του αστεριού.

«Το να δουλεύεις με τον Τιμ είναι σαν να σε προσκαλούν να ταξιδέψεις μέσα στην ψυχή και την φαντασία του», είπε στην ομιλία της η ηθοποιός, ενώ ο Κίτον θυμήθηκε την συνεργασία τους στην ταινία «Batman» του 1989, υπογραμμίζοντας ότι «κάθε φορά που βρίσκομαι σε ένα πλατό με τον Τιμ είναι μια μοναδική εμπειρία».

«Ως παιδί ερχόμουν εδώ από το Μπέρμπανκ με το λεωφορείο», ξεκίνησε την ομιλία του ο διάσημος σκηνοθέτης. «Ήμουν αρκετά μικρός, όταν πρωτοήρθα εδώ και πίστευα ότι αυτά τα πράγματα (τα αστέρια) ήταν στην πραγματικότητα ταφόπλακες. Συνειδητοποίησα ότι ο Τζον Γουέιν δεν ήταν θαμμένος κάτω από αυτό ή κάτω από άλλους ανθρώπους. Συνήθιζα να επισκέπτομαι το βιβλιοπωλείο Larry Edmunds», συνέχισε.

«Κι όταν έμαθα ότι είναι εδώ (το αστέρι), σχεδόν άρχισα να κλαίω γιατί έρχομαι εδώ από τότε που ήμουν μικρό παιδί και το κατάστημα δεν έχει αλλάξει καθόλου. Οπότε για μένα είναι μεγάλη τιμή να έχω ένα αστέρι, που είναι ακριβώς εδώ μπροστά σε αυτό το απίστευτο κατάστημα, μουσείο, κατάστημα παιχνιδιών, τα πάντα», συμπλήρωσε.

Πηγή: efsyn.gr

[mc4wp_form id="278"]