Ο Christopher Abott θέλει να καθιερωθεί ως ο επόμενος James Dean.

Ο ηθοποιός του “Girls” θα μπορούσε να επιστρέψει στο γυαλί με την επερχόμενη μεταφορά από το Netflix του “East Of Eden”, που ήταν το πρώτο μεγάλο κινηματογραφικό ντεμπούτο του Dean το 1955. Και τα δύο έργα βασίζονται στο μυθιστόρημα του John Steinbeck. Το Deadline ανέφερε ότι ο Abott βρισκόταν σε συζητήσεις για να πάρει τον ρόλο.

Όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως το 2022, η Zoe Kazan γράφει το σενάριο και είναι υπεύθυνη εκτελεστικής παραγωγής της σειράς της οποίας ηγείται η Florence Pugh, η οποία θα είναι επίσης συμπαραγωγός μαζί με το Anonymous Content και το Endeavour Content.

Ο παππούς της Kazan, Elia Kazan, σκηνοθέτησε την ταινία του 1955 για την Warner Bros που είχε επίκεντρο την οικογένεια Trask. Το Deadline ανέφερε ότι ο Abbott θα έπαιζε τον Cal Trask στη σειρά, ο χαρακτήρας του οποίου μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στην οθόνη από τον Dean. H Pugh θα υποδυθεί την αντιηρωίδα Cathy Ames, την οποία υποδύθηκε η Jo Van Fleet στην ταινία του 1955. Η Van Fleet κέρδισε Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για τον ρόλο αυτό.

Η Jane Seymour αργότερα συμμετείχε σε μια προσαρμογή μίνι σειράς του ABC το 1982 και έλαβε Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας.

Ο Abbott συμμετείχε πρόσφατα στο “Poor Things” και το ντεμπούτο του φεστιβάλ του 2024 “It Doesn’t Matter” και “Bring Them Down”, στο οποίο επίσης παίζει ο Barry Keoghan. Θα πρωταγωνιστήσει επίσης στο “Wolf Man” της Universal.

Όσο για το “East of Eden”, η επερχόμενη σειρά είναι μια οικογενειακή στιγμή για την δημιουργό Kazan.

«Ερωτεύτηκα το «Ανατολικά της Εδέμ» όταν το διάβασα για πρώτη φορά, στην εφηβεία μου. Έκτοτε, η διασκευή του μυθιστορήματος του Steinbeck, η μεγάλη, εκτεταμένη, ολότητα τριών γενεών του, ήταν το όνειρό μου», είπε η Kazan σε δήλωση Τύπου. «Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ήθελα να εκφράσω πλήρως την εκπληκτική, μοναδική αντι-ηρωίδα του μυθιστορήματος, την Cathy Ames. Η Florence Pugh είναι η Cathy των ονείρων μας. Δεν μπορώ να φανταστώ μία πιο συναρπαστική ηθοποιό να ζωντανεύει αυτόν τον χαρακτήρα. Η συγγραφή αυτής της περιορισμένης σειράς τα τελευταία δύο χρόνια ήταν το δημιουργικό αποκορύφωμα της ζωής μου. Ελπίζω ότι με τους συνεργάτες μας στο Netflix, στο Anonymous Content και στο Endeavour Content, μπορούμε να αποδώσουμε δικαιοσύνη σε αυτό το υλικό και να ρίξουμε νέο φως σε αυτό για ένα κοινό του 21ου αιώνα».

Πηγή: IndieWire

[mc4wp_form id="278"]