Ο φελλός είναι υλικό που λαμβάνεται από το εξωτερικό τμήμα του φλοιού της Δρυός της φελλοφόρου (Quercus suber). Το πάχος του φελλού, στο συγκεκριμένο δεντρο, μπορεί να φτάσει τα 70 εκατοστά. Καλλιεργείται εκτενώς στην Πορτογαλία. Χαρακτηρίζεται από μικρό βάρος, ελαστικότητα, στεγανότητα, χημική αδράνεια κι αντοχή. Οι ιδιότητες αυτές αποδίδονται στο κύριο συστατικό του φελλού, στην σουβερίνη. Η σουβερίνη, γνωστή κι ως φελλίνη, είναι ένα φυσικό πολυμερές, που αποτελείται από εστέρες της γλυκερόλης με καρβοξυλικά οξέα, δικαρβοξυλικά οξέα, υδροξυοξέα, και κιναμμωμικά οξέα. Είναι αδιάλυτη σε όλους τους οργανικούς διαλύτες και στο νερό, γι’αυτό και προτιμάται για την παρασκευή πωμάτων για φιάλες οινοπνευματωδών ποτών.

Τα τελευταία χρόνια, ο φελλός έχει κατακτήσει έναν ξεχωριστό χώρο, στο πεδίο της μόδας, συνδυάζοντας την φυσική ομορφιά και την οικολογική ευαισθησία. Αυτό το εξαιρετικά ελαφρύ κι ανθεκτικό υλικό έχει εκτοξεύσει την δημιουργία, όλο και περισσότερων, βιώσιμων προϊόντων.

Υφή, χρώμα, φυσική κομψότητα

Ο φελλός προσφέρει μια μοναδική εμπειρία αφής κι όρασης. Η φυσική του υφή και το ζεστό χρώμα τον καθιστούν ιδανικό για δημιουργίες, που είναι πολύ κοντά στην αρμονία.

Βιωσιμότητα και υπεύθυνη κατανάλωση

Ο φελλός είναι προϊόν δεντροκαλλιέργειας, προσφέροντας πάντα μια εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά υλικά. Η καλλιέργεια των δέντρων φελλού δεν απαιτεί φυτοφάρμακα, ενώ οι ανάγκες της σε νερό είναι εξαιρετικά λιγότερες, σε σύγκριση με άλλες αντίστοιχες διαδικασίες, μειώνοντας έτσι τον αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Κομψότητα που διαρκεί

Ο φελλός δεν είναι μόνο εντυπωσιακός στην όψη, αλλά κι ανθεκτικός στην χρήση. Αυτή η ιδιότητα τον καθιστά ιδανικό για δημιουργίες, που διαρκούν και προσφέρουν μια σημαντική εναλλακτική για τα παραδοσιακά υλικά.

Καταναλωτική συνείδηση

Ο καταναλωτής σήμερα εκτιμά, όχι μόνο το στιλ, αλλά και την προέλευση των προϊόντων. Ο φελλός προσφέρει μια ευκαιρία για την ανάπτυξη μιας νέας συνείδησης στην μόδα, όπου η ομορφιά συναντά την υπευθυνότητα. Με τον φελλό να έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις, η βιώσιμη κομψότητα και ομορφιά ενώνονται, δημιουργώντας ένα καινοτόμο μονοπάτι προς μια πιο οικολογική πραγματικότητα.

[mc4wp_form id="278"]