Ο Sir Ian McKellen είπε ότι δεν σκοπεύει να αποσυρθεί από την υποκριτική και δεν θέλει κανένας άλλος ηθοποιός να παίξει τον Gandalf στην επικείμενη ταινία του Lord of the Rings.

Ο 85χρονος έπεσε από τη σκηνή τον Ιούνιο ενώ έπαιζε στο Player Kings στο West End του Λονδίνου, σπάζοντας τον καρπό του και θρυμματίζοντας έναν από τους σπόνδυλους του.

Μιλώντας στο BBC Breakfast σχετικά με την επιθυμία του να συνεχίσει την υποκριτική, ο Sir Ian είπε: «Θα συνεχίσω όσο συνεχίζουν να λειτουργούν τα πόδια, οι πνεύμονες και το μυαλό». Όμως, πρόσθεσε ότι θέλει να ξεκουραστεί για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Ο Sir Ian έχει παίξει τον Gandalf στο εξαιρετικά επιτυχημένο franchise Lord of the Rings, μια νέα δόση του οποίου με τίτλο “The Hunt for Gollum”, πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2026. Συζητώντας την πιθανότητα να εμφανιστεί στη νέα ταινία, ο Sir Ian σχολίασε: «Δεν αφήνω κανέναν άλλο να φορέσει το μυτερό καπέλο και τη γενειάδα αν μπορώ να το κάνω εγώ ο ίδιος».

Ο ηθοποιός έπαιξε τον Gandalf στις πρώτες τρεις ταινίες και στην τριλογία του Χόμπιτ, όλες σε σκηνοθεσία του Νεοζηλανδού κινηματογραφιστή Peter Jackson. Μια νέα παρτίδα ταινιών The Lord Of The Rings είναι στα σκαριά με τον Andy Serkis να σκηνοθετεί και να πρωταγωνιστεί ως Gollum.
«Ο ενθουσιασμός για τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης», είπε ο Sir Ian σε ξεχωριστή συνέντευξη στο Big Issue. «Δεν μπορώ να σου πω κάτι παραπάνω. Μόλις μου είπαν ότι θα γίνουν περισσότερες ταινίες και ο Gandalf θα συμμετάσχει και ελπίζουν ότι θα τον υποδυθώ. Πότε; Δεν ξέρω. Ποιο είναι το σενάριο; Δεν έχει γραφτεί ακόμα. Οπότε, καλύτερα να είναι γρήγοροι».

Τον Ιούνιο, ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός έχασε την ισορροπία του και γλίστρησε κατά τη διάρκεια μιας σκηνής μάχης στο Player Kings στο Noel Coward Theatre και έκτοτε υποφέρει από τραυματισμούς στον καρπό και στον αυχένα. Ο Sir Ian είπε στο BBC ότι η πτώση του ήταν ένα «σκέτο ατύχημα» και δεν είχε καμία σχέση με την ηλικία του.

Ο ηθοποιός εξήγησε ότι το πόδι του πιάστηκε σε μια καρέκλα στη σκηνή και ενώ προσπαθούσε να το βγάλει, γλίστρησε από τη σκηνή. Σε άλλη συνέντευξη στο σημερινό πρόγραμμα του BBC Radio 4, ο Sir Ian είπε ότι ήταν σωματικά καλά, αλλά πρόσθεσε: «Είναι συναισθηματικά που έχω κάποια υπολείμματα που πρέπει να αντιμετωπίσω. Είπα στον εαυτό μου καθώς σκόνταψα και γλίστρησα από τη σκηνή, «Αυτό είναι το τέλος». Αυτές ήταν οι λέξεις στο μυαλό μου, «Αυτό είναι το τέλος». Και προφανώς φώναξα, «ο λαιμός μου έχει σπάσει, πεθαίνω». Δεν θυμάμαι να το λέω αυτό βέβαια φωναχτά, οπότε συνέβαιναν πολλά στο κεφάλι μου καθώς το σώμα ανταποκρίθηκε στην πτώση».

Μετά το ατύχημά του, έκανε ένα διάλειμμα από την υποκριτική και αντικαταστάθηκε στο Player Kings για την περιοδεία της σειράς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Sir Ian είπε στο Big Issue ότι είχε «αισθανθεί αδύναμος σωματικά» και κάνει ασκήσεις για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

«Φυσικά, είναι συναισθηματικό», είπε. «Όλοι ταξιδεύουμε σε όλη μας τη ζωή, απλά όταν φτάσεις στην ηλικία μου δεν μπορείς πάντα να σηκωθείς ξανά». Και πρόσθεσε: «Συνήθως εργάζομαι ή ετοιμάζομαι να δουλέψω, αναρωτιέμαι ποιο μπορεί να είναι το καλύτερο σχέδιο. Θα πάρω άδεια για το υπόλοιπο της χρονιάς. Όχι επειδή πρέπει, απλώς επειδή το θέλω».

Ο Sir Ian έπαιξε τον John Falstaff στο Player Kings – μια παραγωγή που διασκευάστηκε από τον Robert Icke από το Henry IV του Shakespeare, μέρη πρώτο και δεύτερο – και μάλιστα είπε ότι το παχύ κοστούμι που φορούσε για τον ρόλο πιστεύεται ότι του έσωσε τα «πλευρά και άλλες αρθρώσεις».

Μίλησε στο BBC και το Big Issue και για την κυκλοφορία της νέας του ταινίας The Critic, την ιστορία ενός ομοφυλόφιλου κριτικού θεάτρου στη δεκαετία του 1930, η οποία βγαίνει στους κινηματογράφους αργότερα αυτόν τον μήνα.

Πηγή: BBC

[mc4wp_form id="278"]