Τόσο ο βρετανικός οίκος σχεδιασμού Vivienne Westwood όσο και η λονδρέζικη μάρκα skate Palace είναι γνωστοί για την ξεχωριστή και ανατρεπτική προσέγγισή τους στη μόδα. Τώρα οι δυο τους συνδυάζουν τις επαναστατικές δυνάμεις τους καθώς συνεργάζονται για τη δημιουργία μιας capsule collection.

Ξεκινώντας στις 6 Σεπτεμβρίου, η συλλογή περιλαμβάνει ρούχα, κοσμήματα, αξεσουάρ και skateboards. Μια δήλωση περιγράφει τη συνεργασία μεταξύ των δύο οίκων ως «γεννημένη από το ανατρεπτικό και πολιτικό πνεύμα που μοιράζονται και οι δύο» και «χτισμένη πάνω σε αντίστοιχους οικιακούς κώδικες, με την κουλτούρα και το χιούμορ στο επίκεντρο των σχεδίων».

Η διάσημη σχεδιάστρια Vivienne Westwood πέθανε το 2022 ηλικίας 81 ετών και η φίρμα τώρα διευθύνεται από τον σύζυγό της, σχεδιαστή Andreas Kronthaler. Η Palace ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2009 από τους Lev Tanju και Gareth Skewis και γρήγορα εξελίχθηκε από μια μάρκα underground skate σε παγκόσμιο γίγαντα του streetwear.

Βασιζόμενοι σε μεγάλο βαθμό στις αναφορές της ποπ κουλτούρας, οι προηγούμενες συνεργασίες τους περιλάμβαναν τους Ralph Lauren, Crocs και Wedgwood. Αν και τα σχέδιά τους φοριούνται τακτικά από άνδρες και γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων διασημοτήτων όπως η Rihanna και η Dua Lipa, είναι τεχνικά μια μάρκα ανδρικών ενδυμάτων. Η συνεργασία με τη Westwood που περιλαμβάνει μίνι και micro παντελόνια και σηματοδοτεί την πρώτη φορά που θα παράγουν αποκλειστικά γυναικεία ρούχα.

«Η συνεργασία με τη Vivienne Westwood, είναι τεράστιο επίτευγμα για εμάς: την αγαπούσαμε και την αγαπάμε πάντα», είπε η Tanju σε μια δήλωση. «Το να ζωντανέψουμε αυτή τη συλλογή ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και θέλαμε να γυρίσουμε τη συλλογή στο Λονδίνο, το κοινό μας σπίτι. Το Palace είναι ανεξάρτητο, η Vivienne Westwood είναι ανεξάρτητη και θαυμάζουμε την ανεξαρτησία».

Για την κοινή συλλογή τα διακριτά λογότυπα και των δύο εμπορικών σημάτων συγχωνεύτηκαν. Η Palace είναι γνωστη για το τριγωνικό της λογότυπο γνωστό ως Tri-Ferg, ενώ η σφαίρα της Westwood παραπέμπει σε βασιλικά διακριτικά, όπως γρύπες και σταυρό. Για τη συνεργασία, ένα νέο συγχωνευμένο λογότυπο θα βρεθεί πάνω στα ρούχα και τα αξεσουάρ της συλλογής.

Η συλλογή αντλείται σε μεγάλο βαθμό από τα τεράστια αρχεία της Westwood. Ένα print που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τη Westwood στη συλλογή της την άνοιξη/καλοκαίρι του 1992 που περιλαμβάνει μια σκηνή γαλλικού σαλονιού με εικόνες από καρέκλες με χρυσό πλαίσιο του 20ου αιώνα, μαρμάρινες πλίνθους και αστραφτερούς πολυελαίους έχει επανασχεδιαστεί σε ένα μεγάλο σακάκι με κουκούλα Gore-Tex, φαρδύ παντελόνι και μια μεταξωτή midi φούστα.

Υπάρχουν επίσης κορσέδες, με υπογραφή της Westwood, η οποία αναβίωσε για πρώτη φορά το ρούχο το 1987, μετατρέποντάς τους από ένα κατασταλτικό βικτοριανό εσώρουχο σε ένα προκλητικό εργαλείο και πρωτοπορώντας στην ιδέα των εσωρούχων ως εξωτερικών ενδυμάτων. Αυτή τη φορά περιλαμβάνονται cropped εκδοχές σε μαύρο και χρυσό σατέν με μια φωτογραφία του σκύλου Stuart της Tanju.

Τσάντες με αρκουδάκια σε πράσινο καρό που μπορούν να φορεθούν ως σακίδια έρχονται πίσω σε μια από τις πρώτες συλλογές της Westwood, την Pagan 1 άνοιξη/καλοκαίρι 1988, η οποία περιείχε μοτίβα μικρών ζώων εμπνευσμένα από ένα λούτρινο παιχνίδι που είχε βρει η Westwood στο δρόμο.

Υπάρχει επίσης εικονογραφία αρκούδας σε πουκάμισα και μίνι μπρελόκ με αρκουδάκια που συνδέονται με χαμηλές ζώνες. Ένα πλεκτό σκουφί beanie διαθέτει κέρατα, μια άλλη σχεδιαστική υπογραφή της Westwood, ενώ το ταρτάν, από τα αγαπημένα της υφάσματα, έχει χρησιμοποιηθεί για να φτιάξει τα πάντα, από μπερέδες μέχρι εσώρουχα.

Ο Kronthaler περιέγραψε την εμπειρία της συνεργασίας με την Palace ως «μια πολύ παιχνιδιάρικη άσκηση». Ο Skewis της Palace πρόσθεσε: «Αυτή η συλλογή είναι μια αληθινή αντανάκλαση των κοινών μας αξιών και επιρροών, συνδυάζοντας δύο ξεχωριστές προοπτικές που ενώνονται από ένα κοινό έδαφος ανεξάρτητης σκέψης, όλα με ένα μοναδικό λονδρέζικο ύφος».

Πηγή: The Guardian

[mc4wp_form id="278"]