Μια γυναίκα 102 χρονών έγινε η γηραιότερη αλεξιπτωτίστρια στη Βρετανία αφού πήδηξε από αεροπλάνο στα 7.000 πόδια.

Η τολμηρή Manette Baillie γιόρτασε τα τελευταία της γενέθλια αυτόν τον μήνα με μια πτώση με αλεξίπτωτο στο Beccles Airfield στο Suffolk της Αγγλίας – που ήταν και το πρώτο της άλμα με αλεξίπτωτο.

Είπε ότι δεν είχε ανάσα μετά το άλμα, με το οποίο συγκέντρωσε επίσης χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. «Ήταν λίγο τρομακτικό», παραδέχτηκε η Manette σε μια συνέντευξη στο BBC Radio 4. «Πρέπει να ομολογήσω ότι έκλεισα τα μάτια μου πολλή ώρα. Θέλω απλώς οι άλλοι άνθρωποι που πλησιάζουν τα 80 και τα 90 να μην εγκαταλείψουν τίποτα».

Η Manette, η οποία υπηρέτησε κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου στη Γυναικεία Βασιλική Ναυτική Υπηρεσία (WRENS), είχε πάντα δίψα για περιπέτεια. Πριν από δύο χρόνια, για τα 100α γενέθλιά της, σηματοδότησε τον αιώνα που ζει με μια επίσκεψη στην πίστα αγώνων Silverstone Circuit, όπου βρέθηκε πίσω από το τιμόνι μιας Ferrari, με ταχύτητα 130 μίλια την ώρα. Μάλιστα, εξακολουθεί να οδηγεί το δικό της αυτοκίνητο. «Ήμουν τόσο τυχερή που ήμουν σε φόρμα και καλά στην υγεία μου κι έπρεπε να κάνω κάτι με αυτό. Δεν μπορώ απλώς να το σπαταλήσω. Άλλοι άνθρωποι είναι ανάπηροι με αρθρίτιδα, και εγώ δεν είμαι». Είπε ότι το μυστικό της για να ζήσει μια μακρά και ικανοποιητική ζωή είναι «η κοινότητα, οι φίλοι και το να είσαι ανάμεσα σε ανθρώπους».

Για να προωθήσει αυτές τις αξίες, συγκεντρώνει χρήματα για ανακαινίσεις στο αγαπημένο της Benhall Ex-Servicemen’s Village Social Club, όπου θα πραγματοποιηθεί και το πάρτι γενεθλίων της. Χτίστηκε πριν από 80 χρόνια για πρώην στρατιωτικούς μετά τον πόλεμο. «Το Benhall Village Hall ξεκίνησε ως μια ξεχαρβαλωμένη τσίγκινη καλύβα για όσους επιστρέφουν στο σπίτι από τον πόλεμο», είπε η Manette, η οποία παίζει πολλά επιτραπέζια παιχνίδια εκεί. «Θέλω να βοηθήσω να το διατηρήσουμε για την επόμενη γενιά».

Η συμβουλή της στους ανθρώπους που φτάνουν σε αυτά τα χρόνια; «Απλώς συνεχίστε να ζείτε».

Πηγή: Good News Network

[mc4wp_form id="278"]