Μια λέαινα που διασώθηκε από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία έκανε τα πρώτα της βήματα έξω, σε ένα καταφύγιο στο Kent.

Η τρίχρονη Yuna, η οποία έχει υποστεί σοκ, έφτασε στο The Big Cat Sanctuary στο Smarden στις 17 Αυγούστου και έμεινε μέσα στον περιφραγμένο χώρο για μια εβδομάδα. Όμως το καταφύγιο, το οποίο είπε ότι αν και προηγουμένως είχε περιοριστεί σε ένα μικρό χώρο σε ένα τσιμεντένιο πάτωμα, παρατήρησε ότι είχε αρχίσει να αποκαλύπτει μια παιχνιδιάρικη και περίεργη φύση. Αυτό περιελάμβανε τολμηρή εξόρμηση στο εξωτερικό του χώρου, νιώθοντας γρασίδι κάτω από τα πόδια της για πρώτη φορά και ξύνοντας δέντρα και κορμούς.

Η Yuna τραυματίστηκε όταν τα συντρίμμια από μια επίθεση πυραύλων προσγειώθηκαν 300 μέτρα από τον μικρό χώρο που διέμενε. Ανακαλύφθηκε και μεταφέρθηκε στο Wild Animal Rescue κοντά στο Κίεβο, μια εγκατάσταση που υποστηρίζεται από το Διεθνές Ταμείο για την Ευημερία των Ζώων. Το καταφύγιο είπε ότι πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είχε κρατηθεί σε ιδιωτικό σπίτι.

Ο Rori, ένα άλλο λιοντάρι, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Βέλγιο και θα ενταχθεί στο καταφύγιο όταν ολοκληρωθεί ένα ειδικά χτισμένο περίβλημα τον Νοέμβριο.

Η Cam Whitnall, από το The Big Cat Sanctuary, είπε ότι το προσωπικό είχε «κουβεντιάσει» με τη Yuna για να τη βοηθήσει να νιώσει άνετα μαζί της νέο σπίτι. «Βγαίνει έξω για μερικές ώρες κάθε μέρα τώρα, αλλά την παρακολουθούμε γιατί είναι ακόμα πολύ ταραγμένη», είπε. Πρόσθεσε ότι άλλες δραστηριότητες της Yuna περιελάμβαναν το παιχνίδι με τα φυτά και το φλοιό και το να μπερδεύεται λόγω βροχής, καθώς δεν είχε προηγουμένως πρόσβαση σε ένα εξωτερικό περίβλημα.

Το καταφύγιο στοχεύει να συγκεντρώσει 500.000 λίρες για να ολοκληρώσει την εγκατάσταση ώστε να μπορέσει τελικά να φέρει συνολικά πέντε λιοντάρια από το Κίεβο στο Kent.

Πηγή: BBC

[mc4wp_form id="278"]