Μια συγκινητική σκηνή εκτυλίχθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Palazzo del Cinema ενόψει της παγκόσμιας πρεμιέρας της ταινίας “Maria” του Pablo Larraín κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Η Angelina Jolie, η οποία πρωταγωνιστεί στη βιογραφική ταινία, της οποίας πρόσφατα αγόρασε τα δικαιώματα το Netflix, ως η διάσημη σταρ της όπερας Μαρία Κάλλας, σταμάτησε κατά τη διάρκεια των καθηκόντων της στο κόκκινο χαλί για να σκύψει και να χαιρετήσει έναν θαυμαστή που βρισκόταν σε κρεβάτι. Μοιράστηκαν μια σύντομη συνομιλία ενώ πλήθη λατρευτών θαυμαστών και φωτογράφων του φεστιβάλ παρακολουθούσαν τη συνάντησή τους.

Σύμφωνα με πηγές, ο Ιταλός συγγραφέας Pasqualino Esposito έχει γίνει τακτικό μέλος του Φεστιβάλ Βενετίας τα τελευταία χρόνια και έχει εξασφαλίσει μια θέση στο κόκκινο χαλί για να χαιρετάει σταρ του Χόλιγουντ. Πάσχει από ατελής οστεογένεση, μια γενετική διαταραχή γνωστή και ως «νόσος των εύθραυστων οστών». Συνήθως διαγιγνώσκεται κατά τη γέννηση και η σοβαρότητά της διαφέρει σε τουλάχιστον οκτώ διαφορετικούς τύπους διαταραχής. Σύμφωνα με τον John Hopkins, η ατελής οστεογένεση είναι μια κληρονομική πάθηση και μπορεί να προκαλέσει μαλακά οστά που σπάνε εύκολα, οστά που δεν έχουν σχηματιστεί πλήρως και άλλες σοβαρές παραμορφώσεις όπως μυϊκή αδυναμία, ανωμαλίες στο στήθος και τη σπονδυλική στήλη, δέρμα που μελανιάζει εύκολα και απώλεια ακοής.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός είναι γνωστή και αγαπητή για τις μακροχρόνιες ανθρωπιστικές της προσπάθειες και τους αγώνες της για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως τη διατήρηση, την εκπαίδευση και τα δικαιώματα των γυναικών. Έχει υπηρετήσει ως ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Μετά τη συνάντηση με τον Esposito και ένα γενναιόδωρο κομμάτι του χρόνου της με τους θαυμαστές κατά μήκος του κόκκινου χαλιού, η Jolie γλίστρησε μέσα στο Sala Grande για την επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα της βιογραφικής ταινίας Maria.

Βασισμένη σε αληθινές μαρτυρίες και γραμμένη από τον Steven Knight, η ταινία αφηγείται την ταραχώδη και τραγική ιστορία της ζωής μιας από τις μεγαλύτερες τραγουδίστριες της όπερας στον κόσμο κατά τις τελευταίες της μέρες στο Παρίσι της δεκαετίας του 1970.

Όταν οι τίτλοι τέλους βγήκαν στην οθόνη, το κοινό ξέσπασε σε ένα οκτάλεπτο χειροκρότημα που τελικά έκανε την ηθοποιό να δακρύσει. Ερωτηθείσα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του φεστιβάλ σχετικά με τα κομμάτια του χαρακτήρα της Κάλλας με τα οποία σχετιζόταν περισσότερο, η Jolie είπε «Συμμερίζομαι την ευαλωτότητά της περισσότερο από οτιδήποτε άλλο».

Πηγή: The Hollywood Reporter

[mc4wp_form id="278"]