Και η ιστορία επαναλαμβάνεται: Οι άνθρωποι δεν αφήνουν τους 12 θεούς του Ολύμπου στην ησυχία τους. Σε τραγωδίες και σε έπη, τούς δημιουργούν συνέχεια προβλήματα.

Αυτό καταγράφεται και στην νέα σειρά του Netflix, που μόλις άρχισε να προβάλλεται: μια αρχαία προφητεία για την ανατροπή του Δία αποκαλύπτεται στην σύγχρονη εποχή και τρεις δυνατοί θνητοί είναι τόσο απογοητευμένοι, ώστε να φτάσουν γρήγορα στην εκπλήρωσή της μαζί με κάποιους δυσαρεστημένους θεούς. Η σειρά έχει τον τίτλο ”Κaos” και χαρακτηρίζεται ως «σκοτεινή» κωμωδία.

Τον Δία υποδύεται ο Τζεφ Γκόλντμπλουμ, ρόλο που αρνήθηκε – λόγω φορτωμένου προγράμματος- ο Χιου Γκράντ. Είναι ένας σύνθετος χαρακτήρας, ανασφαλής παρανοϊκός και διεφθαρμένος. Στο τρέιλερ, τον βλέπουμε ντυμένο με Gucci να ψήνει στον κήπο του, να δηλώνει ότι οι άνθρωποι δεν έχουν σημασία και να ξυπνάει τρομαγμένος από εφιάλτη ότι καταστρέφονται τα μνημεία των θεών.

Την σέξι κι αυταρχική Ήρα υποδύεται η Βρετανίδα ηθοποιός Τζάνετ ΜακΤίρ. Η ίδια, σε συνέντευξή της, στην «Guardian», είπε χαρακτηριστικά ότι το ”Κaos” έχει έντονο πολιτικό χαρακτήρα. «Η προσέγγιση της σειράς στην ελληνική μυθολογία, τόνισε, είναι μια αλληγορία για τον κόσμο, στον οποίο ζούμε σήμερα. Βλέπει τους θεούς από διαφορετική σκοπιά. Ανήκουν στο 1% της κοινωνίας, όπως η οικογένεια Ρόι, στο «Succesion», την βραβευμένη σειρά του ΗΒΟ, που παρομοιάζεται με το «Κaos» κι έχει θέμα τον πόλεμο διαδοχής στην οικογένεια ενός μεγιστάνα των Media.


Οι σειρές έχουν ακόμη ένα κοινό σημείο: τις αντιπαλότητες μεταξύ αδελφών, που στο «Κaos», διαδραματίζονται από το παλάτι του Δία έως τον Κάτω Κόσμο. Άδης, ο Ντέιβιντ Θιούλης, Ποσειδώνας, ο Κλιφ Κέρτις, Κασσάνδρα, η Μπίλι Πάιπερ, Ευρυδίκη, η Ορόρα Περίνο, Ορφέας, ο Κίλιαν Σκοτ και Διόνυσος, ο Μεμπάν Ριζβάν. Την σειρά υπογράφει ο Τσάρλι Κόβελ που, όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο Variety, «στους μύθους, επιστρέφουμε γιατί είναι διαχρονικοί και διαπραγματεύονται θέματα που είναι αιώνια».

[mc4wp_form id="278"]