Οι αξιωματούχοι της Downing Street ετοιμάζουν ένα «πλάνο μέσων ενημέρωσης» για να ανακοινώσουν τον ενδεχόμενο θάνατο του γάτου Larry.

Ο Larry έχει γίνει αγαπημένη ατραξιόν της Downing Street και εμφανίζεται συχνά έξω από την πόρτα Νούμερο 10 κατά τη διάρκεια σημαντικών πολιτικών γεγονότων και εκπομπών ειδήσεων. Ο 17χρονος «αρχηγός ποντικιών» πιστεύεται ότι είναι στα τελευταία του χρόνια, έχοντας ήδη ζήσει τη μέση διάρκεια ζωής για μια τιγρέ γάτα.

Κυβερνητικές πηγές είπαν στους Times ότι ένα δελτίο τύπου και τα γραφικά έχουν συνταχθεί και ετοιμάζονται για τη θλιβερή μέρα που θα φύγει ο αγαπητός γάτος. Οι φωτογραφίες, που επιλέχθηκαν να δημοσιευτούν μετά την είδηση ​​του θανάτου του, φέρεται να είναι αποθηκευμένες σε φακέλους στο Νο 10 σύστημα πληροφορικής ως μέρος ενός σχεδίου ενημέρωσης του κοινού. Ενώ μια πηγή είπε ότι, προς το παρόν, ο Larry «τα πάει καλά», μια άλλη είπε: «Αισθανθήκαμε ότι έπρεπε να αντιμετωπιστεί με τόση ευαισθησία».

Η γάτα, η οποία υιοθετήθηκε από το Battersea Cats Home, μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στην Downing Street από τον David Cameron ως κατοικίδιο για τα παιδιά του και έκτοτε έχει ξεπεράσει θητείες πέντε πρωθυπουργών.

Ο ιστότοπος του γραφείου υπουργικού συμβουλίου περιλαμβάνει μια βιογραφία της αγαπημένης γάτας, η οποία γράφει: «Ο Larry κατοικεί εδώ από τις 15 Φεβρουαρίου 2011, είναι ο πρώτος γάτος στο Νούμερο 10 που του απονεμήθηκε ο επίσημος τίτλος Chief Mouser.»

Ο Larry στρατολογήθηκε από το Battersea Dogs and Cats Home κατόπιν σύστασης για τις ικανότητές του στο κυνήγι ποντικιών. Έγινε μέλος του νοικοκυριού και είχε σημαντικό αντίκτυπο».

Προσθέτουν: «Έχει αιχμαλωτίσει τις καρδιές του μεγάλου βρετανικού κοινού και οι ομάδες Τύπου συχνά στρατοπέδευαν έξω από την εξώπορτα. Με τη σειρά του, το έθνος του στέλνει δώρα και κεράσματα καθημερινά. Ο Larry περνά τις μέρες του χαιρετώντας τους επισκέπτες στο σπίτι, επιθεωρώντας τις άμυνες ασφαλείας και δοκιμάζοντας έπιπλα αντίκες για ποιότητα ύπνου. Οι καθημερινές του ευθύνες περιλαμβάνουν επίσης το να σκεφτεί μια λύση για την εξολόθρευση του ποντικιού που βρίσκεται στο σπίτι».

Πηγή: The Independent

[mc4wp_form id="278"]