Κάποια στιγμή, συναντάμε ένα ρούχο που πρακτικά εκλιπαρεί για ένα ζευγάρι γόβες. Ίσως έχετε ένα επίσημο φόρεμα που θα φαινόταν πιο ανεβασμένο με ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνων ή ανακαλύπτετε ότι το χαριτωμένο look σας θα αποκτούσε στυλ με ένα τακούνι πλατφόρμας. Ό,τι κι αν απαιτεί το σενάριο, έχετε αποφασίσει ότι θα φορέσετε ένα ζευγάρι γόβες, ακόμα κι αν η σκέψη σας προκαλεί νευρικότητα.

Ίσως έχει περάσει καιρός από τότε που φορέσατε για τελευταία φορά γόβες και χρειάζεστε ανανέωση ή τις φοράτε για πρώτη φορά. Είτε έτσι είτε αλλιώς, όλοι θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε μερικές συμβουλές και κόλπα για να περπατάμε με αυτοπεποίθηση με τακούνια.

Βρείτε το ιδανικό ζευγάρι

Πριν ξεκινήσετε να γλιστράτε στο πάτωμα, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα ζευγάρι τακούνια σε άνετο ύψος. Είτε πρόκειται για μεσαίο ή ψηλό τακούνι, λάβετε υπόψη το επίπεδο άνεσης σας. Αν είστε νέα στα τακούνια, ξεκινήστε με χαμηλότερα ύψη και σταδιακά ανεβείτε στα ψηλότερα. Ξεκινήστε επιλέγοντας τακούνια που ταιριάζουν καλά και παρέχουν καλή στήριξη, διασφαλίζοντας ότι δεν γλιστρούν.

Τα λεγόμενα “kitten heels”, τα χαμηλά τακούνια δηλαδή, προσφέρουν περισσότερη σταθερότητα και μπορούν να σας βοηθήσουν να προσαρμοστείτε σταδιακά στο να φοράτε [ψηλότερα] τακούνια. Εάν νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, μια μεσαίου ύψους γόβα, τύπου Mary Jane θα ήταν ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης. Το τακούνι έχει μεγαλύτερη επιφάνεια, επομένως υπάρχει λιγότερη πιθανότητα να ταλαντευτείτε όταν περπατάτε. Ένα kitten heel προσθέτει αυτή τη λίγη κλασική θηλυκότητα, εάν η εμφάνισή σας απαιτεί ένα πιο επίσημο παπούτσι, ενώ ένα μεσαίου μεγέθους φαρδύ τακούνι μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα για ένα casual ντύσιμο.

Σκεφτείτε τον βηματισμό σας

Λαμβάνοντας υπόψη το στυλ τακουνιού που έχετε επιλέξει, σκεφτείτε τις διαφορετικές κινήσεις που θα κάνετε για να περπατήσετε με αυτοπεποίθηση στα παπούτσια σας. Ασκηθείτε στη διατήρηση της καλής στάσης στέκοντας ψηλά με τους ώμους πίσω και δεσμεύοντας τον πυρήνα σας. Ξεκινήστε με το να στέκεστε στα τακούνια σας και να συνηθίζετε την αίσθηση ότι είστε ανυψωμένοι.

Η επιλογή ενός ζευγαριού με λουράκι στον αστράγαλο μπορεί να είναι προτιμότερη, ώστε να μπορείτε να αναπτύξετε την αίσθηση ότι το παπούτσι είναι προέκτασή σας. Και πάλι, το ύψος του τακουνιού καθορίζει το πώς θα περπατάτε με τα παπούτσια σας. Όταν φοράτε χαμηλά τακούνια, μπορείτε γενικά να κάνετε ελαφρώς μεγαλύτερους βηματισμούς με μια πιο φυσική κίνηση από τη φτέρνα μέχρι τα δάχτυλα. Η κατανομή βάρους τείνει να είναι πιο ισορροπημένη μεταξύ της φτέρνας και του πέλματος, επιτρέποντας μια πιο άνετη και σταθερή κίνηση στο περπάτημα.

Εάν είστε έτοιμοι για μεγάλες προκλήσεις και θέλετε να βγείτε με ψηλά τακούνια, υπάρχουν μερικές συμβουλές που πρέπει να θυμάστε. Τα στιλέτο απαιτούν πιο σύντομα, πιο ελεγχόμενα βήματα για να διατηρήσετε την ισορροπία και τη σταθερότητά σας. Μπορεί ακόμη να σας βοηθήσει να προσθέσετε μικρά μαξιλαράκια ποδιών για να μαλακώσετε το πέλμα του ποδιού σας.

Τα ψηλότερα τακούνια γενικά απαιτούν περισσότερη ισορροπία και δύναμη στις γάμπες και τους αστραγάλους. Όταν ξεκινάτε, μπορεί να είναι χρήσιμο να έχετε κάτι κοντά για να το αγγίξετε ελαφρά για ισορροπία μέχρι να νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Πρακτική πρακτική πρακτική!

Τώρα που έχετε το τέλειο ζευγάρι γόβες, ήρθε η ώρα να εφαρμόσετε αυτά τα βήματα. Αλλά πριν βγείτε έξω, κάντε μια στροφή στο σαλόνι σας ως μια μικρή πρακτική εξάσκηση. Ξεκινήστε περπατώντας στο σπίτι σας για να συνηθίσετε την αίσθηση των τακουνιών, εστιάζοντας σε μια ομαλή κίνηση από τη φτέρνα μέχρι τα δάχτυλα σε κάθε βήμα. Δώστε προσοχή στην ισορροπία σας, κρατώντας το βάρος σας στο κέντρο πάνω από τις φτέρνες σας και κατανέμοντάς το ομοιόμορφα μεταξύ των δύο ποδιών.

Εστιάστε στο να τοποθετήσετε τη φτέρνα σας πρώτα προς τα κάτω, ακολουθούμενη από το πέλμα σας και έπειτα τα δάχτυλά σας. Αυτή η κίνηση κύλισης θα σας βοηθήσει να περπατήσετε πιο φυσικά. Μόλις έχετε το κουράγιο να περπατάτε σε ευθεία γραμμή, προσθέστε μερικά βήματα για να νιώσετε πραγματικά σα να βρίσκεστε στην πασαρέλα. Δεδομένου ότι πιθανότατα δεν θα περπατάτε σε ευθεία γραμμή σε μια επίπεδη επιφάνεια όλη την ημέρα, μόλις νιώσετε έτοιμες σε εσωτερικούς χώρους, δοκιμάστε να περπατήσετε σε διαφορετικές επιφάνειες όπως χαλί, σκληρό ξύλο ή πεζοδρόμιο για να προσαρμοστείτε σε διαφορετικές υφές.

Τέλος, μια καλή πρόταση είναι να χρησιμοποιείτε αξεσουάρ παπουτσιών όπως ένθετα gel ή πώματα φτέρνας για να βελτιώσετε την άνεση και την ισορροπία. Αυτά τα μικρά πράγματα θα κάνουν το περπάτημα με τακούνια πιο άνετο και θα σας δώσουν ένα πράγμα λιγότερο να σκεφτείτε. Εξάλλου, δεν θέλετε να εστιάσετε αποκλειστικά στα πόδια σας όλη την ημέρα.

Το να φοράτε τακούνια, είτε για πρώτη φορά είτε μετά από πολύ καιρό, δεν χρειάζεται να σας εκφοβίζει. Αφιερώστε χρόνο στην εξάσκηση στο ζευγάρι που σας ταιριάζει καλύτερα και μην φοβάστε να πειραματιστείτε με διαφορετικά στυλ.

Πηγή: Instyle UK

[mc4wp_form id="278"]