Υπάρχουν λίγα πράγματα τόσο απογοητευτικά όσο το να πας να φορέσεις το αγαπημένο σου μαύρο τοπ ή πουκάμισο και να ανακαλύψεις ότι καλύπτεται από λευκά σημάδια από το αποσμητικό σου. Είναι στην πραγματικότητα ένα αρκετά κοινό πρόβλημα, ειδικά επειδή το λευκό από το αποσμητικό κάνει τόσο έντονη αντίθεση με το μαύρο. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετές γρήγορες και εύκολες λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το χάος χωρίς να καταστρέψετε το ρούχο σας.

Μουλιάστε με ξύδι

Εάν έχετε μερικούς λεκέδες που δεν βγαίνουν μόνο με το πλύσιμο, ίσως θέλετε να δοκιμάσετε να βάλετε λίγο ξύδι σε ένα μεγάλο μπολ και να μουσκέψετε το πουκάμισό σας για τουλάχιστον μία ώρα (αλλά όχι περισσότερο από δύο). Η χημεία είναι ο λόγος για τον οποίο λειτουργεί αυτή η μέθοδος, καθώς οι δραστικοί παράγοντες στο διάλυμα ξιδιού θα βοηθήσουν στη διάσπαση του δεσμού του αποσμητικού, που είναι αυτό που το κρατά προσκολλημένο στο ύφασμα. Ένα φλιτζάνι θα κάνει, αλλά βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετό για να μουλιάσει τη λερωμένη περιοχή.

Φτιάξτε μια πάστα χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα

Ένα άλλο κόλπο που ορκίζονται οι επαγγελματίες, είναι η παρασκευή μιας πάστας χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα. Η TikToker Madame Sweat ορκίζεται στη συνταγή της, η οποία συνδυάζει τρεις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και μια κουταλιά της σούπας νερό σε μια παχύρρευστη πάστα, την οποία λέει ότι θα πρέπει να τρίψετε στον λεκέ του αποσμητικού πριν το αφήσετε να καθίσει για 20 λεπτά. Αφού σβήσει το χρονόμετρο σας, ξεπλύνετε την πάστα και πλύντε όπως συνήθως.

DIY μείγμα με σαπούνι πιάτων και οξυζενέ

Για αυτήν την επόμενη συμβουλή, θα πρέπει να ελέγξετε κάτω από τον νεροχύτη του μπάνιου και της κουζίνας σας, γιατί θα χρειαστείτε λίγο σαπούνι πιάτων και οξυζενέ. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια λύση αναμειγνύοντας ίσα μέρη αυτών των δύο αντικειμένων, ψεκάζοντας στη λεκιασμένη περιοχή και αφήνοντάς την να καθίσει για έως και μία ώρα.

Επαγγελματική συμβουλή: κρατήστε το μπλουζάκι σας σε σκοτεινό μέρος ενώ χρησιμοποιείτε αυτή τη μέθοδο, καθώς η έκθεση αυτού του διαλύματος στο ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει το ξεθώριασμα του χρώματος.

Αν δεν πετύχουν τα παραπάνω δυστυχώς θα πρέπει να προμηθευτείτε το κατάλληλο απορρυπαντικό. Ωστόσο, οι περισσότεροι χρήστες ορκίζονται σε αυτές τις DIY μεθόδους που περιλαμβάνουν προϊόντα που ήδη έχουμε στο σπίτι μας έτσι ώστε να εξοικονομήσουμε και χρήματα.

Πηγή: Green Matters

[mc4wp_form id="278"]