Ένας επίδοξος διαρρήκτης στη Ρώμη συνελήφθη αφού σταμάτησε να διαβάσει ένα βιβλίο για την ελληνική μυθολογία εν μέσω κλοπής, αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο 38χρονος φέρεται να απέκτησε πρόσβαση σε ένα διαμέρισμα στη συνοικία Prati της ιταλικής πρωτεύουσας μέσω του μπαλκονιού, αλλά αποσπάστηκε η προσοχή του αφού είδε ένα βιβλίο για την Ιλιάδα του Ομήρου σε ένα κομοδίνο.

Ο 71χρονος ιδιοκτήτης σπιτιού φέρεται να ξύπνησε και αντιμετώπισε τον φερόμενο ως κλέφτη, ο οποίος ήταν βυθισμένος στο βιβλίο. Η είδηση ​​της αποτυχημένης διάρρηξης τράβηξε την προσοχή του συγγραφέα του βιβλίου, ο οποίος είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ήθελε να στείλει στον άνδρα ένα αντίγραφο για να μπορέσει να «τελειώσει» την ανάγνωσή του.

Αφού πιάστηκε από τον ιδιοκτήτη, ο φερόμενος κλέφτης φέρεται να επιχείρησε να αποδράσει γρήγορα δραπετεύοντας από το ίδιο μπαλκόνι, αλλά συνελήφθη λίγο αργότερα. Λέγεται ότι είπε στην αστυνομία ότι είχε ανέβει στο κτίριο για να επισκεφτεί ένα πρόσωπο που γνώριζε.

Ο Giovanni Nucci, ο συγγραφέας του The Gods at Six O’Clock, που εξηγεί την Ιλιάδα από την οπτική των θεών, είπε στο Il Messaggero: «Είναι φανταστικό. Θα ήθελα να βρω το άτομο που πιάστηκε και να του δώσω το βιβλίο, γιατί θα έχει συλληφθεί στα μισά της ανάγνωσής του. Θα ήθελα να μπορέσει να το τελειώσει. Είναι μια σουρεαλιστική ιστορία, αλλά και γεμάτη ανθρωπιά». Ο κ. Nucci είπε ακόμα ότι η προσωπική του αγαπημένη θεότητα είναι ο Ερμής, ο θεός των κλεφτών. «Είναι και ο θεός της λογοτεχνίας. Είναι ξεκάθαρο: όλα ταιριάζουν», αστειεύτηκε.

Ο κλέφτης φέρεται να είχε στην κατοχή του μια τσάντα που περιείχε ακριβά ρούχα που φέρεται να είχαν κλαπεί από άλλο σπίτι νωρίτερα εκείνο το βράδυ.

Πηγή: BBC

[mc4wp_form id="278"]