Μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ινδίας πρόκειται να λανσάρει μια νέα λειτουργία κρατήσεων που επιτρέπει στις γυναίκες επιβάτιδες να αποφεύγουν να κάθονται δίπλα σε άνδρες κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους.

Από τον Αύγουστο, η IndiGo θα επιτρέπει στις γυναίκες να ελέγχουν το φύλο του διπλανού τους πριν από την κράτηση. Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα επιλογής θέσης δίπλα σε γυναίκα επιβάτη εάν προτιμάτε.

Εν τω μεταξύ, οι άνδρες επιβάτες δεν θα μπορούν να δουν το φύλο των επιβατών και θα μπορούν να βλέπουν μόνο τις διαθέσιμες θέσεις στην πτήση. «Η IndiGo είναι περήφανη που ανακοινώνει την εισαγωγή μιας νέας λειτουργίας που στοχεύει να κάνει την ταξιδιωτική εμπειρία περισσότερο ασφαλή για τις γυναίκες επιβάτιδές μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία. «Έχει εισαχθεί μετά από βασική έρευνα αγοράς και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία, ευθυγραμμισμένη με το ήθος μας #GirlPower. Δεσμευόμαστε να παρέχουμε μια απαράμιλλη ταξιδιωτική εμπειρία για όλους τους επιβάτες μας και αυτή η νέα δυνατότητα είναι μόνο ένα από τα πολλά βήματα που κάνουμε για την επίτευξη αυτού του στόχου».

Η επιλογή καθισμάτων εμφανίζεται στο πίσω μέρος μιας μελέτης της IndiGo που ρώτησε τις γυναίκες επιβάτιδες τι θα έκανε την ταξιδιωτική τους εμπειρία πιο άνετη.

Η οικονομική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης σχέδια για εισαγωγή business class για να επεκτείνει τις επιλογές της για τους επιβάτες. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της IndiGo, Pieter Elbers, δήλωσε: «Τα τελευταία 18 χρόνια, οι ιστορίες ανάπτυξης της Ινδίας και της IndiGo έχουν συνδεθεί στενά. Πιστεύουμε ότι καθώς η Ινδία ετοιμάζεται να γίνει η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, είναι προνόμιό μας να παρέχουμε στη Νέα Ινδία ακόμη περισσότερες επιλογές για να διαλέξουν καθώς ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους».

Πηγή: indy100

[mc4wp_form id="278"]