Ο ηθοποιός Jeremy Irons βοήθησε να διασφαλιστεί ότι ένα εξοχικό σπίτι στο Watlington μπορεί να παραδοθεί σε Ουκρανούς πρόσφυγες.

Το BBC αναφέρει ότι έχει συμφωνήσει να συνάψει μίσθωση για το ακίνητο, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιείται για τη στέγαση οικογενειών που έχουν ανάγκη. Το εξοχικό σπίτι και η γειτονική βιβλιοθήκη αφέθηκαν στο Oxfordshire County Council (OCC) προς όφελος των κατοίκων του Watlington.

Ο Irons, 75 ετών, βοήθησε στην ανακαίνισή του πέρυσι για να επιτρέψει σε μια ουκρανική οικογένεια να εγκατασταθεί και τώρα βοήθησε να ξεπεραστούν οι ανησυχίες του συμβουλίου σχετικά με τη σύναψη επίσημης συμφωνίας.

Το ακίνητο κληροδοτήθηκε στο συμβούλιο από τη Charlotte Coxe το 1949. Μια ουκρανική οικογένεια έχει ήδη περάσει περισσότερο από ένα χρόνο στο εξοχικό σπίτι, αφού διέφυγε από τον πόλεμο στην πατρίδα της. Αλλά η OCC ήταν «επιφυλακτική» σχετικά με τη σύναψη επίσημης συμφωνίας μαζί τους λόγω του κινδύνου δημιουργίας μιας «ασφαλούς μίσθωσης», η οποία δίνει στους ενοικιαστές το δικαίωμα να μείνουν σε ένα ακίνητο για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Η Επιτροπή Καταπιστεύματος της Charlotte Coxe, μέρος του OCC, συμφώνησε τώρα να συνάψει μίσθωση διάρκειας ενός έτους με έναν «επώνυμο τοπικό χορηγό». Στη συνέχεια, το εξοχικό σπίτι θα υπενοικιαστεί σε Ουκρανούς πρόσφυγες.

Ο νομικός δικηγόρος Richard Hodby είπε ότι ήταν μια «θετική ιστορία». «Μέχρι πριν από περίπου δύο χρόνια, το 33 High Street ήταν άδειο, αδιάφορο και κάπως ενοχλητικό αισθητικά στο κατά τα άλλα πολύ ελκυστικό κεντρικό δρόμο του Watlington. Χάρη στη γενναιοδωρία του χορηγού και επίσης στις τοπικές προσπάθειες έχει μετατραπεί σε μια πλήρως κατοικήσιμη ιδιοκτησία. Και έδωσε τη δυνατότητα σε μια οικογένεια προσφύγων από την Ουκρανία να περάσει λίγο περισσότερο από 12 μήνες εκεί».

Είπε ακόμα ότι η συμφωνία που έγινε την Πέμπτη σήμαινε ότι θα μπορούσαν να «ξεπεράσουν» τα ζητήματα μίσθωσης. «Ο χορηγός μας συμφώνησε ευγενικά να πάρει τη μίσθωση στο όνομά του και θα έχει έναν όρο να μην μπορεί να καταλάβει το ακίνητο και, στη συνέχεια, ελπίζουμε ότι θα ξεπεραστεί το ζήτημα της δημιουργίας μιας ασφαλούς μίσθωσης. Γνωρίζουμε επίσης ότι ο χορηγός μας είναι μια πολύ γνωστή προσωπικότητα με σημαντικά περιουσιακά στοιχεία και νομίζω ότι δεν θα τον ενδιέφερε ιδιαίτερα σε καμία περίπτωση να αρνηθεί την ενοικίαση ενός μικρού σπιτιού στο Watlington. Έτσι πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος δημιουργίας μιας ασφαλούς μίσθωσης είναι σχεδόν ανύπαρκτος».

Στη συνάντηση ειπώθηκε ότι η ουκρανική οικογένεια που κατείχε αρχικά το εξοχικό σπίτι έχει μετακομίσει, αλλά ελπίζουν ότι άλλοι πρόσφυγες θα μετακομίσουν από τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: BBC

[mc4wp_form id="278"]