Μια μη παραδοθείσα κάρτα έφτασε επιτέλους στον προορισμό της – περίπου 121 χρόνια αφότου στάλθηκε μέσω ταχυδρομείου.

Η χριστουγεννιάτικη κάρτα παραδόθηκε στο υποκατάστημα της οδού Cradock της Swansea Building Society την περασμένη εβδομάδα, παρόλο που είχε αρχικά σταλεί το 1903 – οπότε ήταν ήδη πολύ αργά καθώς στάλθηκε πάνω από έναν αιώνα. Το προσωπικό λέει ότι ελπίζει να βρει τους συγγενείς κάποιας δεσποινίδας Lydia Davies, η οποία ζούσε προηγουμένως στη διεύθυνση και στην οποία απευθυνόταν η κάρτα, για να τους επανενώσει μαζί της.

Τα Βασιλικά Ταχυδρομεία είπαν ότι είναι πιθανό η καρτ ποστάλ να μπήκε ξανά στο σύστημά τους, αντί να μείνει στη θέση της χαμένη για πάνω από έναν αιώνα.

Η καρτ ποστάλ είναι γραμμένη από έναν άνδρα που ονομάζεται Ewart, ο οποίος, απευθυνόμενος στην “L”, λέει ότι λυπάται τόσο πολύ που δεν μπορεί να πάρει ένα ζευγάρι από ένα άγνωστο αντικείμενο. «Λυπάμαι πολύ, αλλά ελπίζω να απολαμβάνετε ότι κάθεστε στο σπίτι», προσθέτει. Ο Ewart συνεχίζει λέγοντας ότι έχει περίπου 10 σελίνια σε χαρτζιλίκι, χωρίς να υπολογίζεται ο ναύλος του τρένου, οπότε τα πάω καλά. Τελειώνει το σημείωμα παροτρύνοντας τη Λυδία: «Θύμισε με στους κυρίους Gilbert και John, και δώσε την αγάπη μου σε όλους».

Ο Henry Darby, υπεύθυνος μάρκετινγκ και επικοινωνίας για την Swansea Building Society, είπε ότι τακτοποιούσε τον χώρο όταν έπεσε η ταχυδρομική κάρτα και ότι είχε βρει περιορισμένες πληροφορίες σχετικά με τον προβλεπόμενο παραλήπτη στο διαδίκτυο. «Λοιπόν, σκεφτήκαμε ότι θα το δημοσιεύσουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας και σκεφτήκαμε ότι κάποιος τοπικά μπορεί να συνδεθεί μαζί της, μερικές γενιές αργότερα», είπε.

Ο Andrew Dully, από τα αρχεία West Glamorgan, ανακάλυψε ότι ο John F Davies ήταν ο αρχηγός του νοικοκυριού στη διεύθυνση, όπου ζούσε με τη σύζυγό του, Μαρία, και έξι παιδιά. «Η μεγαλύτερη από αυτές ήταν η Λυδία. Θα ήταν 16 ετών όταν εστάλη αυτή η καρτ ποστάλ», είπε.

Ένας εκπρόσωπος της Royal Mail είπε: «Είναι πιθανό αυτή η καρτ ποστάλ να τοποθετήθηκε ξανά στο σύστημά μας αντί να χαθεί για πάνω από έναν αιώνα. Όταν ένα αντικείμενο βρίσκεται στο σύστημά μας, είμαστε υποχρεωμένοι να το παραδώσουμε στη σωστή διεύθυνση».

Πηγή: BBC

[mc4wp_form id="278"]