Πολλά έχουν ειπωθεί για το λεμονόνερο, από αυτούς που του αποδίδουν σχεδόν μαγικές ιδιότητες μέχρι άλλους που κατηγορηματικά δηλώνουν ότι δεν κάνει απολύτως τίποτα. Ούτε το ένα άκρο ούτε το άλλο είναι απολύτως αληθινό – κανένα ποτό δεν μπορεί να κάνει θαύματα, αλλά το νερό με λεμόνι μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό μας μια σειρά από οφέλη.

Βοηθά στην πρόληψη του φουσκώματος στην κοιλιά;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που υποστηρίζουν την κατανάλωση νερού με λεμόνι (συνήθως ζεστό) το κάνουν συνήθως το πρωί και με άδειο στομάχι για να βοηθήσουν στον καθαρισμό του σώματος και στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού τους. Το λεμόνι δεν έχει μόνο όξινη γεύση, αλλά είναι και οξύ. Βοηθά στην αλκαλοποίηση ή την αποτοξίνωση του σώματος. Με αυτόν τον τρόπο, θα βοηθήσει στην πρόληψη και βελτίωση του φουσκώματος της κοιλιάς. Επιπλέον, συνιστά ορισμένα μπαχαρικά με τα οποία μπορούμε να συνδυάσουμε το ποτήρι μας με λεμονόνερο για να ενισχύσουμε αυτό το αποτέλεσμα, όπως μάραθο, βασιλικό, μαϊντανό, άνηθο, κύμινο ή κόλιανδρο. Τούτου λεχθέντος, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό το ρόφημα επιτυγχάνει επίπεδο στομάχι, αλλά απλώς καταπολεμά αυτό το αίσθημα πρηξίματος.

Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της πέψης;

Το νερό με λεμόνι βοηθά το στομάχι όταν πρόκειται για την έκκριση γαστρικών υγρών. Αυτό οδηγεί σε καλύτερη πέψη γενικά. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οποιοσδήποτε επηρεάζεται από την οξύτητα του στομάχου δεν πρέπει να το δοκιμάσει, καθώς μπορεί να αυξήσει το πρόβλημα.

Το νερό με λεμόνι ανακουφίζει τη δίψα;

Το λεμόνι περιέχει πολλά οργανικά οξέα, όπως το κιτρικό οξύ, που διεγείρουν τη σιελόρροια και ανακουφίζουν τη δίψα. Απλά προσέξτε να το ανακατεύετε πάντα με νερό—το καθαρό λεμόνι μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών σας.

Βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματος;

Το δέρμα αγαπά τη βιταμίνη C, η οποία μπορεί να βρεθεί σε όλα τα εσπεριδοειδή, συμπεριλαμβανομένων των λεμονιών. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση βιταμίνης C επηρεάζει θετικά την εμφάνιση του δέρματός μας. Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, για την υγεία των οστών, των δοντιών και του δέρματος. Βοηθά επίσης στον σχηματισμό κολλαγόνου, καθώς και στην ενίσχυση της όψης του δέρματος και στη σωστή επούλωση των πληγών.

Είναι το νερό με λεμόνι καλό για τη γενική υγεία;

Εκτός από τη βοήθεια στην πέψη και το δέρμα η τακτική κατανάλωση νερού με λεμόνι είναι απλά φανταστική για τη συνολική ευεξία. Το ποτό μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, δίνοντάς σας καλύτερες πιθανότητες να καταπολεμήσετε τις λοιμώξεις. Επιπλέον, είναι υπέροχο κάθε φορά που νιώθετε άρρωστοι—προσθέστε λίγο μέλι ή τζίντζερ για να βοηθήσετε με το κρυολόγημα.

Πηγή: British Vogue

[mc4wp_form id="278"]