Ο Pedro Almodóvar μπορεί πλέον να συγκαταλέγει την Tilda Swinton και την Julianne Moore στις νέες του κινηματογραφικές μούσες.

Η πρώτη αγγλόφωνη μεγάλου μήκους του βραβευμένου με Όσκαρ Ισπανού σκηνοθέτη, “The Room Next Door”, έχει επιβεβαιωθεί, καθώς αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο διαγωνιστικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας 2024. Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του καλλιτεχνικού διευθυντή Alberto Barbera, το φεστιβάλ κυκλοφόρησε επίσης μια πρώτη εικόνα της ταινίας.

Ο Almodóvar έχει κάνει δύο μικρού μήκους ταινίες στα αγγλικά: το ποίημα αποκοπής, εμπνευσμένο από τον Jean Cocteau, “The Human Voice”, το οποίο έκανε πρεμιέρα στη Βενετία το 2020 και το gay Western “Strange Way of Life” , με πρωταγωνιστές τον Ethan Hawke και τον Pedro Pascal, που έπαιξε στις Κάννες το 2023. Το “The Room Next Door” , έχει επικεφαλής την αστέρα του “The Human Voice” Tilda Swinton που είναι πολεμική ανταποκρίτρια και ονομάζεται Μάρθα. Η φίλη της, μια συγγραφέας που ονομάζεται Ingrid (Julianne Moore), φτάνει στη Μαδρίτη φέρνοντας μαζί διάφορες μνησικακίες του παρελθόντος. Το υπόλοιπο καστ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους John Turturro, Alessandro Nivola και Juan Diego Botto.

Εδώ είναι η επίσημη σύνοψη: «Το “The Room Next Door” ακολουθεί την ιστορία μιας πολύ ατελούς μητέρας και μιας μοχθηρής κόρης που τους χωρίζει μια σοβαρή παρεξήγηση. Ανάμεσά τους, μια άλλη γυναίκα, η Ingrid, η φίλη της μητέρας τους, είναι η φύλακας του πόνου και της πίκρας τους. Η Μάρθα, η μητέρα, είναι πολεμική ρεπόρτερ και η Ingrid μυθιστοριογράφος αυτοπλαστικών. Η ταινία πραγματεύεται την ατελείωτη σκληρότητα του πολέμου, τους πολύ διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι δύο γυναίκες συγγραφείς προσεγγίζουν και γράφουν για την πραγματικότητα, τον θάνατο, τη φιλία και τη σεξουαλική απόλαυση ως τους καλύτερους συμμάχους στη μάχη κατά του τρόμου. Και προκαλεί επίσης το γλυκό ξύπνημα με το κελάηδισμα των πουλιών, σε ένα σπίτι χτισμένο στη μέση ενός φυσικού καταφυγίου στη Νέα Αγγλία, όπου οι δύο φίλες ζουν σε μια ακραία και παράξενα γλυκιά κατάσταση».

Η Sony Pictures Classics, που είναι ο διανομέας για όλες σχεδόν τις ταινίες του Almodóvar σήμερα, θα κυκλοφορήσει το “The Room Next Door” το φθινόπωρο στη Βόρεια Αμερική. Το “The Room Next Door” είναι παραγωγή του El Deseo, της εταιρείας που μοιράζεται ο Pedro με τον αδελφό του και μακροχρόνιο συνεργάτη του, Agustín.

Η Sony Classics έχει κυκλοφορήσει τη μεγάλου μήκους ταινία του Pedro Almodóvar το 2019, “Pain and Glory”, σε υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για τον Antonio Banderas και υποψηφιότητα Καλύτερης Διεθνούς ταινίας μεγάλου μήκους που εκπροσωπεί την Ισπανία. Η ταινία “Parallel Mothers” του 2021 στη Βενετία έδωσε στην Penélope Cruz υποψηφιότητα καλύτερης ηθοποιού.

Βασισμένο στην επίσημη σύνοψη, το “The Room Next Door” επεκτείνει το ενδιαφέρον του Almodóvar να εξετάσει την πολιτική της χώρας του, καθώς στο “Parallel Mothers” χρησιμοποίησε μελόδραμα για να εξετάσει τον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο υπό το δικτατορικό καθεστώς του Francisco Franco.

Ο Almodóvar είχε σχεδιάσει να κάνει το “A Manual for Cleaning Women”, μια προσαρμογή των διηγημάτων της Lucia Berlin και με πρωταγωνίστρια την Cate Blanchett, την πρώτη του αγγλική ταινία προτού προχωρήσει στο “The Room Next Door”. Η τελευταία γυρίστηκε στη Μαδρίτη, επί τόπου, νωρίτερα φέτος.

Η Swinton είπε στο IndieWire λίγα λόγια για το “The Room Next Door”: «Είναι ένα όμορφο πράγμα, και δεν μπορώ να πω πολλά περισσότερα για αυτό, αλλά μπορώ να σας πω ότι είναι μια πραγματική ταινία Almodóvar. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι πρόκειται για μια ώριμη φιλία κατά κάποιο τρόπο». Η Swinton είπε επίσης ότι είναι «φυσικός διάδοχος» του “Pain and Glory”, της ημι-αυτοβιογραφικής ταινίας του σκηνοθέτη για τις σκέψεις του για τη ζωή και το έργο ενός φανταστικού κινηματογραφιστή.

Πηγή: IndieWire

[mc4wp_form id="278"]