Το Hong Kong γιορτάζει τη γέννηση των δίδυμων γιγάντων πάντα από την αγαπημένη του Ying Ying, η οποία είναι για πρώτη φορά μαμά. Η γέννα είναι «πραγματικά σπάνια» καθώς η μητέρα τους είναι το γηραιότερο γιγάντιο πάντα που έχει καταγραφεί να γεννάει για πρώτη φορά.

Η Ying Ying γέννησε τα μικρά την Πέμπτη, μία ημέρα πριν τα 19α γενέθλιά της. Αν ήταν άνθρωπος, θα ισοδυναμούσε με μια 57χρονη. Μια φωτογραφία των διδύμων – ενός αρσενικού και ενός θηλυκού – έχει λάβει πάνω από χίλια συγχαρητήρια σχόλια στο Facebook. Τα μικρά είναι επί του παρόντος «πολύ εύθραυστα και χρειάζονται χρόνο για να σταθεροποιηθούν» υπό 24ωρη εντατική θεραπεία, σύμφωνα με τους φροντιστές τους.

«Όλοι ανυπομονούμε να γνωρίσουμε τα γιγάντια μικρά panda. Περιμένετε μερικούς μήνες υπομονετικά για να κάνουν το ντεμπούτο τους και να συναντηθούν επίσημα με όλους!» είπε το Ocean Park του Hong Kong. Από τα δίδυμα της Ying Ying, το θηλυκό μικρό φαίνεται να είναι πιο εύθραυστο επειδή η θερμοκρασία του σώματός της είναι χαμηλότερη και τα κλάματά της είναι πιο αδύναμα σε σύγκριση με τον αδερφό της, είπε ο χειριστής του πάρκου. Ζυγίζει μόλις 122 γραμμάρια.

Η Ying Ying ήταν «λογικά νευρική» κατά τη γέννηση και περνούσε τον περισσότερο χρόνο ξαπλωμένη και στρίβοντας στο έδαφος, είπε το Ocean Park. Τα γιγάντια πάντα είναι διαβόητα απρόθυμα να ζευγαρώσουν. Η Ying Ying και ο πατέρας των διδύμων, Le Le, στεγάζονται στο Ocean Park από το 2007, όταν το Πεκίνο τους έκανε δώρο στο Hong Kong. Ζευγάρωσαν με επιτυχία τον Μάρτιο.

Η μακροπρόθεσμη προσπάθεια διατήρησης του πληθυσμού πάντα της Κίνας έχει αντιστρέψει τη μείωση του πληθυσμού των γιγάντων πάντα. Θεωρούνται ευάλωτο είδος αλλά δεν κινδυνεύουν πια. Εκτός από το ότι λειτουργούν ως αξιοθέατα θεματικών πάρκων, τα πάντα έχουν επίσης συμμετάσχει στις διπλωματικές προσπάθειες της Κίνας.

Πηγή: BBC

[mc4wp_form id="278"]