Περισσότεροι από 11.000 μικροί δωρητές κατάφεραν να συγκεντρώσουν 245.000 £ δηλαδή 285.405,40 € για να επισκευάσουν μια βιβλιοθήκη στο Λίβερπουλ που πυρπολήθηκε μερικώς κατά τη διάρκεια μιας σειράς βίαιων αναταραχών που σημειώθηκαν στην Αγγλία στο Belfast την περασμένη εβδομάδα.

Ονομαζόμενη Spellow Hub, η βιβλιοθήκη είχε πρόσφατα μετατραπεί σε κοινοτικό χώρο με δραστηριότητες κατάρτισης για εργασία και ενημέρωσης για μερικά από τα πιο μειονεκτούντα μέρη του Liverpool, αλλά οι ταραχές άφησαν όλο το ισόγειο να καεί σοβαρά.

«Πάντα μου άρεσε να διαβάζω ως παιδί και βλέποντας μια βιβλιοθήκη και έναν κοινοτικό χώρο να καταστρέφονται ράγισε την καρδιά μου», είπε στον Guardian η διοργανώτρια του έρανου, η 27χρονη Alex McCormick. «Ένιωθα αβοήθητος και ήθελα να κάνω κάτι για να βοηθήσω και σκέφτηκα ότι η συγκέντρωση χρημάτων θα ήταν ένας ωραίος τρόπος για να αντικαταστήσω μερικά από τα βιβλία που χάθηκαν στη φωτιά».

Η McCormick περιέγραψε τον εαυτό της ως «κατακλυσμένη από χαρά λόγω της ανταπόκρισης και της αίσθησης της κοινότητας» και μέχρι να μιλήσει με τη βρετανική εφημερίδα, ο έρανος είχε ήδη συγκεντρώσει 120.000 £ δηλαδή 139.790,40 €. Μια ενημέρωση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα ανακοίνωσε ότι οι εργασίες είχαν ήδη ξεκινήσει για την επιστροφή του Spellow Hub στις παλιές τους χαρές.

Οι ταραχές χαρακτηρίστηκαν ως οι χειρότερες περιπτώσεις του είδους τους τα τελευταία 13 χρόνια. Ο θάνατος τριών νεαρών κοριτσιών και ο τραυματισμός άλλων 10 όταν ένας δράστης επιτέθηκε σε ένα μάθημα χορού και γιόγκα με θέμα την Taylor Swift συγκλόνισε το έθνος.

Πηγή: Good News Network

[mc4wp_form id="278"]