Oι μπάρες σαμπουάν ή solid shampoo ή shampoo bar είναι eco και travel friendly και κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Όμως, ποια είναι τα πραγματικά οφέλη τους; Πώς τις χρησιμοποιούμε;

Συμπαγείς και βολικές στην μεταφορά, οι μπάρες σαμπουάν είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους και τους πιο αποτελεσματικούς να μειώσεις το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα (σκέψου πόσο πλαστικό «γλιτώνεις» από τα σαμπουάν που καταναλώνεις). Εκτός από αυτό, λόγω του μικρού τους μεγέθους, μεταφέρονται κατά πολύ περισσότερα στα φορτηγά γεγονός, που μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ακόμη περισσότερο.

Είναι όμως αποτελεσματικές και για την περιποίησή μας; Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά τους.

Εκτός από την plastic free φιλοσοφία, πίσω από τις μπάρες σαμπουάν υπάρχει γενικότερα μία πιο φυσική προσέγγιση σχετικά και με τα συστατικά παρασκευής τους και διαρκούν περισσότερο.
Για την ακρίβεια, αυτά τα σαμπουάν απομακρύνουν αποτελεσματικά τα υπολείμματα και καθαρίζουν σε βάθος την τρίχα. Επίσης, δεν περιέχουν χημικά, τα οποία θα βρεις σε πληθώρα στα κλασικά σαμπουάν. Έτσι, είναι πολύ πιο φιλικά και για το τριχωτό της κεφαλής.

Τα μαλλιά έχουν από την πρώτη κιόλας χρήση μία διαφορετική υφή, πιο λαμπερή, ενώ δεν είναι ξηρά και αφυδατωμένα. Συνολικά, τα στερεά σαμπουάν αφήνουν τα μαλλιά απόλυτα καθαρά και «φυσικά».

Πώς χρησιμοποιούμε ένα στερεό σαμπουάν;

Ο πιο σωστός τρόπος χρήσης με βάση τις συμβουλές των ειδικών είναι να το εφαρμόζουμε κατευθείαν τη μπάρα σαμπουάν κατευθείαν σε βρεγμένα μαλλιά και να το τρίβουμε. Στην συνέχεια, κάνουμε μασάζ, όπως ακριβώς και με ένα τυπικό σαμπουάν. Αυτό έχει σαν πλεονέκτημα, να εστιάζουμε στα σημεία που επιθυμούμε. Συνήθως, με τα υγρά σαμπουάν τείνουμε να εστιάζουμε στην κορυφή και γενικότερα στο κρανίο και αμελούμε τις άκρες ή δεν το κάνουμε τόσο καλά ειδικά αν έχουμε πυκνά μαλλιά.

Είναι για εμένα η μπάρα σαμπουάν;

Η αλήθεια είναι ότι τα στερεά σαμπουάν συνιστώνται για τους περισσότερους τύπους μαλλιών, από τα πιο πυκνά έως και τα πολύ λιπαρά. Ωστόσο, αν τα μαλλιά είναι υπερβολικά ξηρά ή χημικά επεξεργασμένα με βαφές, καλό είναι να χρησιμοποιεί κανείς ένα πιο εξειδικευμένο σαμπουάν.

Πώς προσέχω τη shampoo bar μου; Όπως ακριβώς προσέχεις και κάθε μπάρα σαπουνιού:

Απομάκρυνε τον αφρό κάτω από τρεχούμενο νερό.
Ακούμπησε την μπάρα σε μία βάση με τρύπες, ώστε να στεγνώσει φυσικά από τον αέρα.

Πηγή: ofarmakopoiosmou

[mc4wp_form id="278"]