Ο Colin Farrell ελπίζει να προσφέρει σε οικογένειες σαν τη δική του. Ο 20χρονος γιος του Farrell, James, έχει σύνδρομο Angelman, μια σπάνια νευρογενετική διαταραχή. Διαγνώστηκε ως παιδί, είναι μη λεκτικός και λαμβάνει ειδική φροντίδα, σύμφωνα με τον μπαμπά του, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά σε βάθος για την κατάσταση του γιου του σε μια νέα συνέντευξη στο περιοδικό People. «Θέλω ο κόσμος να είναι ευγενικός με τον James», είπε ο ηθοποιός στο περιοδικό People. «Θέλω ο κόσμος να του φέρεται με καλοσύνη και σεβασμό».

Ο ηθοποιός ίδρυσε το Ίδρυμα Colin Farrell για να παρέχει υποστήριξη σε οικογένειες που έχουν ενήλικα παιδιά που ζουν με νοητικές αναπηρίες, ιδιαίτερα καθώς αυτά τα άτομα μόλις ενηλικιωθούν παύουν να έχουν στήριξη από τα συστήματα υποστήριξης για άτομα με ειδικές ανάγκες. «Μόλις το παιδί σας γίνει 21, είναι κάπως μόνο του», είπε. «Όλες οι διασφαλίσεις που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, ειδικές τάξεις, όλα εξαφανίζονται, έτσι μένεις με έναν νεαρό ενήλικα που θα έπρεπε να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης κοινωνίας μας και τις περισσότερες φορές μένει πίσω».

Ο Farrell έχει την κοινή επιμέλεια του γιου του με την πρώην του, το μοντέλο Kim Bordenave. Το νέο ίδρυμα στοχεύει να βοηθήσει άλλες οικογένειες σαν τη δική τους μέσω της υπεράσπισης, της εκπαίδευσης και των καινοτόμων προγραμμάτων. Είναι νέο πεδίο για τον ηθοποιό που είναι γνωστό ότι διατηρεί κρυφή την ιδιωτική του ζωή, αλλά το βλέπει ως μια αξιόλογη προσπάθεια.

Είπε ότι πιστεύει ότι αν ο γιος του μπορούσε να επικοινωνήσει προφορικά για τη νέα δημόσια προσπάθειά τους, θα έλεγε, «Μπαμπά, τι λες; Γιατί με ρωτάς καν; Είναι αστείο». «Όλα αυτά οφείλονται στον James – όλα είναι προς τιμήν του».

Ο Φάρελ πρόσθεσε ότι βλέποντας τον γιο του να πετυχαίνει σε όλη του τη ζωή του έδωσε προοπτική και τον έκανε πέρα για πέρα περήφανο. «Δουλεύει σκληρότερα από ό,τι χρειάστηκε ποτέ να δουλέψω με τον εαυτό μου», είπε ο ηθοποιός. «Αν μη τι άλλο, μου δίνει επίσης την ικανότητα να βλέπω τον άνθρωπο και το ανθρώπινο σώμα και τη ζωή ως θαύμα γιατί βλέπω πόσο παλεύει με πράγματα που ποτέ δεν θα σκεφτόμουν ούτε ένα δευτερόλεπτο, όπως πολλοί από εμάς, που θεωρούμε τόσα πολλά δεδομένα». Ο Farrell γνωρίζει ότι ήταν προνόμιο να παρέχει ποιοτική φροντίδα στον γιο του και θέλει το ίδιο και για άλλες οικογένειες σε παρόμοιες συνθήκες. «Έχει μια καλή ζωή. Είναι ένας χαρούμενος νεαρός άνδρας, και το λέω με περηφάνια», είπε.

Πηγή: CNN

[mc4wp_form id="278"]