Ο Banksy αποκάλυψε μια όγδοη νέα τοιχογραφία στο Λονδίνο μέσα σε οκτώ ημέρες – που δείχνει έναν ρινόκερο τοποθετημένο πάνω σε ένα Nissan Micra με έναν κώνο κυκλοφορίας στο καπό του. Εμφανίστηκε στο Charlton, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, και επιβεβαιώθηκε στον λογαριασμό του Banksy στο Instagram. Η φύση θα μας «πατήσει» άραγε κάποτε;

Έρχεται μια μέρα αφότου ζωγράφισε πιράνχας να κολυμπούν σε ένα κουτί φύλαξης της αστυνομίας του Λονδίνου, έργο που εντοπίστηκε για πρώτη φορά το πρωί της Κυριακής. Τα ημιδιαφανή ψάρια αποτέλεσαν το έβδομο κομμάτι μιας σειράς τέχνης με θέμα τα ζώα σε όλη την πρωτεύουσα. Τη Δευτέρα, η αστυνομία του Λονδίνου δήλωσε ότι το κουτί του φρουρού θα μεταφερθεί σε ασφαλέστερο μέρος.

Η City of London Corporation είχε δηλώσει προηγουμένως ότι εργαζόταν για να «συντηρήσει» το έργο. Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είδε η Υπηρεσία Αναφοράς Τοπικής Δημοκρατίας έλεγε ότι πρόκειται να μεταφερθεί σε νέα τοποθεσία.

Τη Δευτέρα της περασμένης εβδομάδας, μια κατσίκα εμφανίστηκε στο πλάι ενός κτιρίου κοντά στη γέφυρα Kew, ακολουθούμενη από μια εικόνα δύο ελεφάντων να αγγίζουν κουφάρια στο πλάι ενός σπιτιού στο Chelsea την Τρίτη.

Τρεις μαϊμούδες που κρέμονταν από μια γέφυρα στο Brick Lane συγκέντρωσαν πλήθη την Τετάρτη. Την Πέμπτη, ένας λύκος που ουρλιάζει σε ένα δορυφορικό πιάτο – που έμοιαζε σαν το ζώο να ουρλιάζει στο φεγγάρι – τοποθετήθηκε σε μια στέγη γκαράζ στο Peckham. Αλλά πέρασαν ώρες πριν το δουν οι άνδρες να το κατεβάζουν και να το μεταφέρουν στη λωρίδα Rye. Ο καλλιτέχνης δεν συνδέεται, ούτε υποστηρίζει την κλοπή του σχεδίου του λύκου και «δεν έχει γνώση για την τρέχουσα τοποθεσία του πιάτου», όπως επιβεβαίωσε η ομάδα Τύπου του Banksy.

Την Παρασκευή, οι ντόπιοι στο Walthamstow ξύπνησαν και βρήκαν δύο πελεκάνους να ψαρεύουν πάνω από ένα ιχθυοπωλείο.

Και το Σάββατο, ένα στένσιλ μιας γάτας να τεντώνεται εμφανίστηκε σε μια άδεια διαφημιστική πινακίδα στο Cricklewood. Πλήθη αποδοκίμασαν το γεγονός πως το κομμάτι στο Cricklewood διαλύθηκε από τρεις άνδρες που είπαν ότι «προσλήφθηκαν» από μια «ασφαλιστική εταιρεία» για να κατεβάσουν την διαφημιστική πινακίδα για λόγους ασφαλείας.

Πηγή: BBC

[mc4wp_form id="278"]