Ο Banksy επιβεβαίωσε το έκτο έργο τέχνης στη νέα του συλλογή με θέμα τα ζώα σε όλο το Λονδίνο, μια σιλουέτα μιας γάτας σε μια άδεια, ταλαιπωρημένη διαφημιστική πινακίδα. Ο καλλιτέχνης του δρόμου δημοσίευσε μια φωτογραφία του σχεδίου στο Instagram του χωρίς λεζάντα και αυτή τη φορά.
Το νέο έργο βρίσκεται στο Cricklewood, μια περιοχή στο βορειοδυτικό Λονδίνο και είναι το έκτο σε ισάριθμες μέρες.

Ακολουθεί το πιο πρόσφατο έργο τέχνης του με πελεκάνους που εμφανίζονται να παίρνουν ψάρια από μια πινακίδα fish and chips shop, η οποία αποκαλύφθηκε την Παρασκευή. Μια εικόνα με στένσιλ μιας κατσίκας εμφανίστηκε στο Kew τη Δευτέρα, ενώ μια εικόνα δύο ελεφάντων που αγγίζουν τα κουφάρια στο Chelsea αποκαλύφθηκε από τον καλλιτέχνη από το Bristol την Τρίτη, αν και την Παρασκευή εθεάθη παραμορφωμένη με ρίγες. Τρεις πίθηκοι που κρέμονταν από μια γέφυρα στο Brick Lane συγκέντρωσαν πλήθη την Τετάρτη και ένας λύκος που ουρλιάζει σε ένα δορυφορικό πιάτο εθεάθη στο Peckham την Πέμπτη, ένα έργο που τελικά εκλάπη.

Η δημοσιογραφική ομάδα του Banksy αρνήθηκε να σχολιάσει το πιθανό νόημα πίσω από τη σειρά των στένσιλ στο Λονδίνο, εκτός από το ότι «οι άνθρωποι θα μπορούσαν να αποφασίσουν μόνοι τους». Όσο για τη σημερινή γάτα, κάποιος σχολίασε ότι τα στένσιλ βρίσκονται πάντα σε περιοχές που ζουν μετανάστες, ενώ κάποιος άλλος αναρωτήθηκε αν έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή και το ότι τα ζώα ζητάνε ή απαιτούν τον κλεμμένο από τους ανθρώπους χώρο τους. Γι’ ακόμη μια φορά, η αντίληψη της τέχνης είναι προσωπική υπόθεση του καθενός.

Πηγή: BBC

[mc4wp_form id="278"]