Ένα εννιάχρονο αγόρι έβγαλε τρεις πίνακές του σε δημοπρασία για να βοηθήσει μια φιλανθρωπική οργάνωση ψυχικής υγείας.

Ο Scott έκανε τα έργα τέχνης για το Jersey Mind, το οποίο παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης για νέους στο νησί Jersey. Η διαδικτυακή δημοπρασία, η οποία κλείνει στις 30 Σεπτεμβρίου, έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής περισσότερες από 300 λίρες για τη φιλανθρωπική οργάνωση.

Το αγόρι είπε ότι ήλπιζε ότι η τέχνη του θα έκανε τα παιδιά «να νιώθουν χαρούμενα και σίγουρα». Ο Scott είπε ότι η τέχνη είναι «αρκετά ηρεμιστική» γι’ αυτόν και ανακάλυψε από μικρός ότι είναι ένας θετικός τρόπος για να εκφραστεί. Είπε ακόμα ότι είναι σημαντικό για άλλους νέους ανθρώπους «να βρουν τρόπους να εκφραστούν».

«Δεν είναι ο σκοπός της ζωής μου να τραβήξω την προσοχή, αλλά αυτό θα βοηθήσει άλλα παιδιά, κάτι που με κάνει χαρούμενο», είπε.

Η μητέρα του Dora Freer είπε ότι είναι πραγματικά, πολύ περήφανη για τον γιο της. «Είναι γενικά πολύ συμπονετικός ακόμα κι από τότε που ήταν πολύ μικρός», είπε. «Του λέω καθημερινά ότι πρέπει να συνεχίσει να προχωράει και να βοηθάει γιατί αυτό που έχει κάνει θα αγγίξει τις ζωές των άλλων».

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στο Mind Jersey, μια ανεξάρτητη τοπική φιλανθρωπική οργάνωση που παρέχει υποστήριξη σε άτομα που ζουν με ψυχικές ασθένειες.

Πηγή: BBC

[mc4wp_form id="278"]