1. Ήθελε να γίνει ροκ-σταρ: πριν μαγέψει το κοινό στην σκηνή, στην μικρή και τη μεγάλη οθόνη, ο Cillian Murphy ονειρευόταν να κάνει καριέρα ροκ σταρ. Ηγήθηκε μάλιστα ενός jazz-funk συγκροτήματος με την ονομασία Sons of Mr. Green Genes.

2. Η Νομική δεν τον κέρδισε: αν και ξεκίνησε νομικές σπουδές, η υποκριτική ήταν αυτή που τελικά αποδείχθηκε πιο δυνατή έλξη. Αφήνοντας τους κώδικες και τα νομικά βιβλία πίσω του, αφοσιώθηκε στον κόσμο του θεάτρου και του κινηματογράφου.

3. Λάτρης των φεστιβάλ: πέρα από την υποκριτική, ο Murphy είναι λάτρης των φεστιβάλ μουσικής και των συναυλιών. Μάλιστα, διοργανώνει το δικό του φεστιβάλ, το “Séan Ó Riada” στην πατρίδα του, το Cork, τιμώντας την ιρλανδική παραδοσιακή μουσική.

4. Χορτοφάγος: για σχεδόν 15 χρόνια, ο Murphy απέφευγε το κρέας, λόγω κυρίως του φόβου του για τη νόσο των αγελάδων. Ωστόσο, για να ενισχύσει τον οργανισμό του για τον ρόλο του στο Peaky Blinders, επανέφερε το κρέας στην διατροφή.

5. Οικογενειάρχης: παντρεμένος με την καλλιτέχνιδα Yvonne McGuinness από το 2004, ο Murphy δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην οικογενειακή του ζωή. Αυτός και η σύζυγός του έχουν δύο γιους και διατηρούν την προσωπική τους ζωή σχετικά ήσυχη.

6. Στο «πετσί» των ρόλων: αφοσιωμένος στην τέχνη του, ο Murphy λαμβάνει σοβαρά υπόψη την προετοιμασία του χαρακτήρα. Για να υποδυθεί μια τρανσέξουαλ γυναίκα στο “Breakfast on Pluto”, αφιέρωσε χρόνο με την τρανσέξουαλ κοινότητα.

7. «Ο πιο καλός, ο Μαθητής»: για τον ρόλο του στο Peaky Blinders, ο Murphy βελτίωσε τα γαλλικά του με τη βοήθεια της μητέρας του, πρώην καθηγήτριας γαλλικών.

8. Ιρλανδός πρώτα απ’ όλα: παρά την φήμη του, ο Murphy παραμένει συνδεδεμένος με την ιρλανδική του ταυτότητα. Δίνει προτεραιότητα στη ζωή του στο Δουβλίνο και δεν νιώθει την ανάγκη να μετακομίσει στο Χόλιγουντ.

9. Παρά λίγο στο… Χάγκουαρντς: ο Murphy φέρεται να απέρριψε ρόλο στο σε μία από τις ταινίες Harry Potter, αν και παραμένει άγνωστος ο χαρακτήρας που τού είχε προταθεί.

10. Αλλά και παρά λίγο Batman: ο Murphy έκανε δοκιμαστικό για τον ρόλο του Batman στην τριλογία Dark Knight του Christopher Nolan. Αν και τελικά πήρε τον ρόλο του «κακού» Scarecrow (Σκιάχτρο), το ταλέντο του εντυπωσίασε τον Nolan.

[mc4wp_form id="278"]