Ο σκηνοθέτης David Lynch λέει ότι δεν αποσύρεται παρόλο που είπε ότι είναι πλέον πολύ άρρωστος για να σκηνοθετήσει προσωπικά ταινίες και θα μπορούσε να εργάζεται μόνο σε projects εξ αποστάσεως.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Sight and Sound, ο Lynch είπε: «Έχω πάθει εμφύσημα από το πολύ κάπνισμα για τόσα χρόνια, και έτσι είμαι κολλημένος στο σπίτι είτε μου αρέσει είτε όχι. Δεν μπορώ να βγω έξω. Και μπορώ να περπατήσω μόνο μια μικρή απόσταση πριν μου τελειώσει το οξυγόνο».

Και πρόσθεσε: «Λόγω του Covid, θα ήταν πολύ κακό για μένα να αρρωστήσω, ακόμα και με ένα απλό κρύωμα. Οπότε μάλλον θα σκηνοθετούσα από το σπίτι μου… δεν θα μου άρεσε τόσο πολύ. Μου αρέσει να είμαι μεταξύ των πραγμάτων και να παίρνω ιδέες εκεί. Αλλά θα προσπαθούσα να κάνω [μια ταινία] εξ αποστάσεως, αν μου έρθει».

Αφού τα σχόλιά του προκάλεσαν έντονη ανταπόκριση από τους θαυμαστές, ο 78χρονος εξέδωσε μια δήλωση συνέχειας στο X για να διευκρινίσει ότι δεν θα σταματήσει να εργάζεται.

«Έχω κόψει το κάπνισμα για πάνω από δύο χρόνια», έγραψε. «Πρόσφατα έκανα πολλές εξετάσεις και τα καλά νέα είναι ότι είμαι σε εξαιρετική φόρμα εκτός από το εμφύσημα. Είμαι γεμάτος ευτυχία και δεν θα αποσυρθώ ποτέ. Θέλω να ξέρετε όλοι ότι εκτιμώ πραγματικά την ανησυχία σας. Με αγάπη, David».

Η πιο πρόσφατη ολοκληρωμένη παραγωγή του Lynch ήταν η τηλεοπτική σειρά 18 επεισοδίων Twin Peaks: The Return, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Showtime το 2017 και η τελευταία μεγάλου μήκους ταινία του ήταν το Inland Empire, που κυκλοφόρησε το 2006. Τα απραγματοποίητα έργα του Lynch περιλαμβάνουν ένα σενάριο μιας μεγάλου μήκους ταινίας Antelope Don’t Run No More, που ολοκληρώθηκε το 2010, και μια φημολογούμενη σειρά 13 μερών του Netflix που ονομάζεται Wisteria/Unrecorded Night, που υποτίθεται ότι θα αναπτυσσόταν το 2020.

Στη συνέντευξη του Sight and Sound, ο Lynch είπε ότι είχε μια περίπλοκη σχέση με την αιτία των προβλημάτων υγείας του. «Το κάπνισμα ήταν κάτι που μου άρεσε πολύ, αλλά τελικά με νίκησε. Ήταν μέρος της καλλιτεχνικής ζωής για μένα: ο καπνός και η μυρωδιά του, και να ανάβω πράγματα και να καπνίζω και να πηγαίνω πίσω και να κάθομαι και να καπνίζω και να κοιτάζω τη δουλειά σου ή να σκέφτομαι πράγματα. Τίποτα παρόμοιο σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι τόσο όμορφο. Εν τω μεταξύ, με σκοτώνει. Οπότε έπρεπε να το κόψω».

Πηγή: The Guardian

[mc4wp_form id="278"]