Η σούπερ σταρ των ΗΠΑ αθλήτρια Simone Biles έχει συνηθίσει να σπάει τα εμπόδια.

Τη Δευτέρα (5 Αυγούστου) στους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε τη βοήθεια δύο φίλων της: της Βραζιλιάνας Rebeca Andrade και της συμπαίκτριάς της Jordan Chiles.

Οι Andrade, Biles και Chiles κατέκτησαν το χρυσό, το ασήμι και το χάλκινο στον τελικό των ασκήσεων εδάφους γυναικών. Ήταν το πρώτο Ολυμπιακό βάθρο γυμναστικής με τρεις μαύρες γυναίκες.

«Μόλις σταθήκαμε εκεί, εγώ και η Jordan κοιτάξαμε η μια την άλλη», είπε η Biles στο Olympics.com σε μια αποκλειστική συνέντευξη. «Το λατρέψαμε όλες γιατί ξέραμε πόσο ξεχωριστό θα ήταν και ξέραμε τον αντίκτυπο που θα είχε σε όλα τα κοριτσάκια σε όλο τον κόσμο που προσπαθούν να κάνουν αυτό που κάνουμε, μόνο και μόνο να γνωρίζουν αυτά ότι είναι κάτι δυνατό».

«Θέτει αυτά τα πρότυπα, ανοίγει το δρόμο», συνέχισε, «Είναι σαν να τα καταφέραμε. Είμαστε τόσο ενθουσιασμένες γιατί αυτό δεν συμβαίνει, άρα είμαστε τόσο ενθουσιασμένες γιατί αυτό είναι κάτι σπάνιο».

Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Michelle Obama χαιρέτησε επίσης τις τρεις γυναίκες.

«Δεν έχω ξεπεράσει ακόμα αυτή την όμορφη στιγμή της αδελφοσύνης και του αθλητισμού! Μπορείτε απλώς να νιώσετε την αγάπη να λάμπει μέσα από αυτές τις κυρίες. Συγχαρητήρια στη Rebeca, την Jordan και τη Simone!» είπε σε ανάρτησή της στο Twitter.

Το βάθρο αποτελούταν επίσης από 20 Ολυμπιακά μετάλλια με την Biles να έχει 11, την Andrade έξι και την Chiles τρία.

Και οι δύο Αμερικανίδες έχουν δείξει εδώ και καιρό τον σεβασμό τους για την Andrade, την 25χρονη που έχει ξεπεράσει τρεις τραυματισμούς το 2015, το 2017 και το 2019 για να γίνει η πιο πολυβραβευμένη Ολυμπιονίκης της χώρας της.

Ο Biles και ο Chiles υποκλίθηκαν στην Andrade καθώς ανέβαινε στο βάθρο, μια χειρονομία που η Biles λέει ότι θα περίμενε ο νεότερος εαυτός της.

«Μάλλον θα γελούσε και θα έλεγε «Είσαι τόσο γελοία», είπε. «Αλλά αυτό είναι ό,τι πιο Simone και Jordan θα μπορούσατε ποτέ να κάνετε, οπότε θα ήταν πολύ χαρούμενη που θα υπήρχε το αθλητικό πνεύμα».

Πηγή: Olympics.com

[mc4wp_form id="278"]