Ένας ζωολογικός κήπος στο Τέξας έγραψε ιστορία με τα πρώτα εκκολαπτόμενα κροκοδειλάκια που γεννήθηκαν στη Βόρεια Αμερική. Ένα νεογέννητο gharial ήρθε στον κόσμο τον Ιούνιο – και το δεύτερο βρέθηκε μια εβδομάδα αργότερα τον ίδιο μήνα – στο ζωολογικό κήπο Fort Worth.

Τα gharials αναφέρονται ως ζώα «κρίσιμα απειλούμενα», με μόνο περίπου 650 ενήλικες να έχουν απομείνει στη φύση — επομένως κάθε προσπάθεια διατήρησης έχει σημασία. Ο Fort Worth ήταν ο μόνος ζωολογικός κήπος στη Βόρεια Αμερική που παρήγαγε πολλούς κροκόδειλους gharial σε μια σεζόν ούτως ή άλλως – και τώρα είναι στην ευχάριστη θέση να είναι ο πρώτος που το κάνει τα τελευταία χρόνια.

Εκκολάφθηκαν από αυγά που γεννήθηκαν από δύο διαφορετικά θηλυκά στην ομάδα gharial του ζωολογικού κήπου. «Όλοι εδώ στον ζωολογικό κήπο του Fort Worth είναι εκστασιασμένοι που έχουν επαναλαμβανόμενη επιτυχία με τις εκκολάψεις για δεύτερη συνεχή χρονιά», ανακοίνωσε η Vicky Poole, συνεργάτης επιμελήτρια του ectotherms, στις 24 Ιουλίου.

«Το να έχεις δύο επιπλέον νεοσσούς είναι μια μεγάλη νίκη για την αύξηση του πληθυσμού των gharial στους ζωολογικούς κήπους και τη διεύρυνση της γνώσης για να βοηθήσει αυτό το κρίσιμα απειλούμενο είδος να επιβιώσει». Τα μικρά συμπληρώνουν πλέον πάνω από ένα μήνα ζωής και έχουν μήκος λίγο πάνω από 30 εκατοστά.

Τα αρσενικά gharial, τα οποία βρίσκονται κυρίως στην Ινδία, μπορούν να αυξηθούν στα 5 μέτρα και να ζυγίζουν σχεδόν 1.500 κιλά, ενώ τα θηλυκά παραμένουν ελαφρώς μικρότερα.

Προς το παρόν, τα νεογνά θα παραμείνουν στα παρασκήνια στο ζωολογικό κήπο για στενή παρακολούθηση της ανάπτυξής τους.

Πηγή: Good News Network

[mc4wp_form id="278"]