Cindy Winner Djankeu Ngamba. Το όνομά της θα υπάρχει για πάντα στα βιβλία ρεκόρ των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την Κυριακή, η Ngamba κέρδισε τη Γαλλίδα Davina Michel με ομόφωνη απόφαση να φτάσει στους ημιτελικούς πυγμαχίας 75 κιλών, και έγινε η πρώτη αθλήτρια από την Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων που εξασφάλισε Ολυμπιακό μετάλλιο. «Αυτό σημαίνει τα πάντα για μένα. Ελπίζω ότι μπορώ να αλλάξω το χρώμα του μεταλλίου μου στον επόμενο αγώνα», είπε η Ngamba. «Θέλω να πω στους πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο, συνεχίστε να εργάζεστε σκληρά, συνεχίστε να πιέζετε τον εαυτό σας και μπορείτε να καταφέρετε τα πάντα».

Η Ngamba πρόκειται να αγωνιστεί την Πέμπτη με την Atheyna Bylon του Παναμά για μια θέση στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο. Αλλά ακόμα κι αν χάσει τον επόμενο αγώνα, η Ngamba έχει ήδη γράψει ιστορία, εγγυάται ένα χάλκινο για τις ηρωικές της προσπάθειες στο North Paris Arena.

Η γεννημένη στο Καμερούν και με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο Ngamba, η οποία ήταν μία από τους δύο σημαιοφόρους της Ολυμπιακής Ομάδας των Προσφύγων στην Τελετή Έναρξης, έχει υποστηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά αντιμετώπισε ένα διχασμένο πλήθος δεδομένου ότι η Michel στόχευε για τη δόξα στη χώρα της.

Η Ngamba κέρδισε με μοιρασμένες αποφάσεις 3-2 επί της Καναδής Tammara Thibeault την Τετάρτη και αυτή τη φορά φορώντας κόκκινα έκανε ένα επιθετικό ξεκίνημα απέναντι στην Michel με τους πρόσφυγες συμπαίκτες της να παρακολουθούν και να επευφημούν.

Η Michel χρειαζόταν τα σχοινιά για να παραμείνει όρθια σε αυτά τα δύο λεπτά, καθώς η Ngamba εντυπωσίασε στον πρώτο γύρο, κερδίζοντάς τον 10-9 σε τρία από τα πέντε φύλλα σκορ.

Έχοντας προηγηθεί, η Ngamba ανέβασε ταχύτητα και οδηγήθηκε στη νίκη και στις πέντε κάρτες σκορ στον δεύτερο γύρο. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος στην κόκκινη γωνία, η Ngamba κλήθηκε να αγωνιστεί έξυπνα με τον αγώνα ουσιαστικά κερδισμένο, αλλά και πάλι τελείωσε με άνθηση, εξασφαλίζοντας ξανά 10s σε όλη την επιφάνεια για να φτάσει στους τέσσερις τελευταίους με στυλ.

«Σήμερα αγωνιζόμουν με μία πολύ σκληρή αντίπαλο, αλλά άκουσα τον εαυτό μου. Επέμεινα στην τακτική μου και τελείωσα τη δουλειά», είπε η Ngamba.

Και αφού ανακοινώθηκε η νίκη της, άρπαξε ένα ταμπλό που έφερε το όνομα της Ολυμπιακής Ομάδας των Προσφύγων, δείχνοντάς το και γνωστοποιώντας στον κόσμο τι κατάφερε μόλις, όχι μόνο για τον εαυτό της, αλλά και για την ομάδα που εκπροσωπεί.

Πηγή: Olympics.com

[mc4wp_form id="278"]