Ναι, το λατρεύω! Νομίζω ότι δεν υπάρχει κάτι πιο αποτελεσματικό για να μου φτιάξει τη διάθεση στη στιγμή ή να ανανεώσει την εμφάνισή μου από το κραγιόν. Αρκεί μία μόνο κίνηση, να «ντύσεις» τα χείλη σου με χρώμα, για να χαρίσεις ζωντάνια σε ολόκληρο το πρόσωπό σου.

Ένα από τα πιο διαδεδομένα και διαχρονικά σύμβολα γυναικείας ομορφιάς. Ένα εργαλείο ομορφιάς που έχει την ικανότητα να επηρεάζει την ψυχολογία και την αυτοεικόνα σου. Είναι το πρώτο καλλυντικό που δοκίμασες, όταν κρυφά τρύπωνες στο μπουντουάρ της μαμάς σου, και το πρώτο που αγόρασες με τα δικά σου χρήματα.

Το κραγιόν είναι το διαχρονικά λατρεμένο προϊόν μακιγιάζ

Αποτελεί ένα είδος φετίχ για πολλές γυναίκες (και όχι μόνον), για πολλούς λόγους. Είναι η πιο εύκολη κίνηση για να κάνουμε την εμφάνισή μας καλοκαιρινή ή κομψή, κοριτσίστικη ή ανεπιτήδευτη ή να προσθέσουμε μία sexy πινελιά, που θα απογειώσει το style μας και θα μας γεμίσει αυτοπεποίθηση!

Τι θα μας έλεγε ένας αναλυτής της μόδας και του στιλ:

Το κραγιόν μπορεί να αντανακλά την προσωπικότητα και τη διάθεση της γυναίκας. Ένα κόκκινο κραγιόν μπορεί να δηλώνει αυτοπεποίθηση και δυναμισμό, ενώ ένα απαλό ροζ μπορεί να δείχνει τρυφερότητα και ρομαντισμό. Αλλά, παράλληλα, αυτή η μικρή κίνηση καλλωπισμού μπορεί να αλλάξει εντελώς και να φωτίσει διαφορετικά το γυναικείο πρόσωπο και την εμφάνιση γενικότερα, ανάλογα με το χρώμα και τον τρόπο που μία γυναίκα φορά το κραγιόν της.

Το κραγιόν είναι συχνά συνδεδεμένο με τη σεξουαλικότητα και τη γοητεία. Τα χείλη είναι ένα από τα πιο αισθησιακά μέρη του σώματος και το κραγιόν τα αναδεικνύει, προσδίδοντας μια ερωτική διάσταση.

Το κραγιόν έχει τη δική του ιστορία που συνδέεται με την απελευθέρωση των γυναικών. Στις αρχές του 20ου αιώνα, το κραγιόν έγινε σύμβολο της γυναικείας ανεξαρτησίας και του φεμινιστικού κινήματος.

Το κραγιόν δεν είναι απλώς ένα εργαλείο μακιγιάζ, αλλά μια μορφή τέχνης και έκφρασης, που έχει βαθιά ριζωμένη σημασία στη ζωή πολλών γυναικών.

Ποιες εντυπώσεις προκαλούν οι διάφορες αποχρώσεις κραγιόν

Κόκκινο: Αυτοπεποίθηση, δύναμη, αισθησιασμό.

Ροζ: Τρυφερότητα, νεανικότητα, ρομαντισμό.

Nude: Κομψότητα, φυσικότητα, διακριτικότητα.

Σκούρες αποχρώσεις (όπως μπορντό ή μοβ): Μυστήριο, δραματικότητα, ένταση.

Παγκόσμια Ημέρα Κραγιόν – 29 Ιουλίου

Με τόση σημασία που έχει για την εμφάνιση της γυναίκας, μία αφιερωματική ημέρα τη δικαιούται το λατρεμένο μας κραγιόν ως ένα από τα πιο δημοφιλή καλλυντικά προϊόντα στον κόσμο.

Βέβαια, η Παγκόσμια Ημέρα Κραγιόν καθιερώθηκε για να αναγνωρίσει την ιστορία και την επίδραση του κραγιόν στην κοινωνία και την μόδα. Το κραγιόν έχει χρησιμοποιηθεί από αρχαίους πολιτισμούς μέχρι σήμερα, και έχει μετατραπεί σε ένα σύμβολο ομορφιάς, αυτοπεποίθησης και προσωπικής έκφρασης.

NationalLipstickDay – #LipstickDay

Καλά είναι τα hashtags για την αφιερωματική ημέρα, αλλά εγώ προτίμησα να γιορτάσω τη φετινή επέτειο, τιμώντας στην πράξη το ίδιο το προϊόν: αποκτώντας μερικές νέες, γοητευτικές και λαχταριστές αποχρώσεις. Το άλλοθι το είχα (επέτειος γαρ), καλοκαίρι είναι και όλα τα brands κυκλοφορούν τις πιο απίστευτα ελκυστικές candy αποχρώσεις τους, εντάξει, άνθρωπος είμαι, πόσο να αντέξω; Έκανα δικές μου πέντε τόσο γλυκιές, καλοκαιρινές αποχρώσεις, που έλειπαν από τη συλλογή μου και κρατήθηκα για να μην κάνω δικό μου όλο το stand.

Αποφάσισα να φοράω μία απόχρωση κάθε ημέρα για να τις χαρώ όλες, τώρα, τις πιο ξέγνοιαστες ημέρες των διακοπών που έρχονται. Άλλωστε, πόσα πράγματα μπορούν -όπως το κραγιόν- να μας φέρουν χαρά και να ανεβάσουν τη διάθεσή μας, με μία απλή κίνηση ακόμα και αν είναι μια συνηθισμένη καθημερινή μέρα;

[mc4wp_form id="278"]