Το περπάτημα είναι ένας από τους πιο ευχάριστους τρόπους να γυμναστούμε και να κάψουμε θερμίδες. Ωστόσο, το περπάτημα ως άσκηση δεν είναι τόσο απλό, όσο πιστεύεις. Για να λειτουργήσει ως άσκηση και να επωφεληθούμε δεν αρκεί να βάζουμε το ένα πόδι μπροστά από το άλλο ή να χαζεύουμε τις βιτρίνες περπατώντας. Μάλιστα, φαίνεται ότι οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε συγκεκριμένα λάθη κι αυτά συνοψίζονται παρακάτω.

Λάθος κορμός

Είναι λάθος να αμελούμε τη στάση του σώματός μας και τον κορμό, καθώς περπατάμε. Δεν πρέπει να αφήνουμε τα πόδια μας να κάνουν όλη τη δουλειά, επειδή και τα επιβαρύνουμε, αλλά και στερούμαστε άσκησης για όλο το σώμα. Ναι. Το περπάτημα μπορεί να γυμνάσει όλο μας το σώμα, αρκεί να μην αφήνουμε αδρανή τον κορμό μας. Σφίξε, λοιπόν, την κοιλιά σου και τους γλουτούς και θα δεις άμεσα τη διαφορά.

Ακατάλληλα παπούτσια

Ένα από τα συχνότερα και σημαντικότερα ατοπήματα, που κάνουμε σχετικά με το περπάτημα. Μπορεί τα καινούρια σου αθλητικά, να σε είναι πολύ βολικά και ελαφριά. Αυτό, όμως, δεν τα κάνει και κατάλληλα για περπάτημα. Τα λάθος παπούτσια, μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμούς. Επομένως, είναι σημαντικό να επενδύσεις στα κατάλληλα για περπάτημα παπούτσια.

Λάθος διαλείμματα

Το διάλειμμα είναι ένας καίριος παράγοντας για την άσκησή σου και για αυτό δεν πρέπει να το αμελείς. Φρόντισε να κάνεις διαλείμματα κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας σου. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα σωστά διαλείμματα συμβάλλουν στην ενίσχυση της φυσικής κατάστασης και στην καύση λίπους.

Περπάτημα μόνο σε ίσιο δρόμο

Επίλεξε τις μισές φορές από όσες έχεις ορίσει να περπατάς, να πηγαίνεις σε ανηφορικές περιοχές. Το περπάτημα σε ανηφόρα σε γυμνάζει κατά πολύ περισσότερο και συμβάλλει στην ενδυνάμωση των μυών σου. Θυμήσου: Νο pain, no gain!

Λάθος χέρια

Είναι λάθος να περπατάς χωρίς να ελέγχεις τα χέρια σου. Η ένταση της άσκησης μειώνεται και το σώμα καταπονείται περισσότερο. Ο σωστός τρόπος να περπατάς είναι με τα χέρια λυγισμένα σε ορθή γωνία, ενώ αυτά θα κινούνται αντίθετα με τα πόδια σου (αριστερό χέρι – δεξί πόδι και αντίστροφα).

Πηγή: ofarmakopoiosmou

[mc4wp_form id="278"]