Φυσικά εννοούμε ένα γλυπτό χταποδιού!

Η Gillie και ο Marc, το διάσημο καλλιτεχνικό δίδυμο που είναι γνωστό για μια σειρά από γλυπτά άγριας φύσης μη πραγματικού μεγέθους, εκθέτουν μια σειρά από γλυπτά ζώων έξω από το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου γλυπτού χταποδιού στον κόσμο!

Η έκθεση με το όνομα «Wildlife Wonders» περιλαμβάνει τρία διαδραστικά χάλκινα έργα παρμένα από άλλα κομμάτια που παρουσιάζουν τους δύο βασικούς εμβληματικούς χαρακτήρες τους, Rabbitwomen και Dogman, καθώς και γλυπτά μιας σειράς ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση. Τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο, κλέβει το γιγάντιο χταπόδι, το οποίο εκτείνεται σε 36 πόδια και ζυγίζει περίπου 7 τόνους. Κάτω από τα οκτώ πλοκάμια του ζώου, θα δούμε πολλά είδη υπό εξαφάνιση, όπως οι ρινόκεροι και οι ζέβρες.

Θα εκτίθεται στο South Oculus Plaza από τις 16 Ιουλίου 2024 έως τις 31 Ιουλίου 2025.

Το δημιουργικό ζευγάρι είναι γνωστό για τη σημασία που δίνει στη διατήρηση της άγριας ζωής, θέλοντας να αποδείξει ότι η τέχνη μπορεί να εμπνεύσει θετικές αλλαγές. Ενώ τα γλυπτά τους προορίζονται πρώτα και κύρια για να ευαισθητοποιήσουν σχετικά με τη ζωή των ζώων, καλωσορίζουν επίσης μια παιχνιδιάρικη ανταπόκριση με τις διαδραστικές τους ιδιότητες.

«Τα τελευταία 50 χρόνια, οι πληθυσμοί της άγριας ζωής έχουν πέσει κατακόρυφα κατά 69% παγκοσμίως. Τώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την έκτη μαζική εξαφάνιση στον κόσμο», δήλωσε η Gillie. «Αυτή η κρίση δεν περιγράφεται, ωστόσο παραμένουμε αισιόδοξοι και δεσμευόμαστε να γίνουμε μάρτυρες αλλαγής στη διάρκεια της ζωής μας. Πιστεύουμε ότι η τέχνη μας και οι ιστορίες που λέμε μπορούν να εμπνεύσουν τους ανθρώπους να συμμετάσχουν σε ζωτικές συζητήσεις και να αναλάβουν ουσιαστική δράση». Οι εκθέσεις τους αυξάνουν την ευαισθητοποίηση και γιορτάζουν την ομορφιά της άγριας ζωής.

Μαζί με το κύριο κομμάτι “The Arms of Friendship”, τα άλλα δύο έχουν τίτλους “The Wild Table of Love” και “The Hippo Was Hungry To Try New Things With Rabbitwoman”. Το πρώτο είναι μια σκηνή συμποσίου σε ένα μπρούτζινο τραπέζι για ανθρώπους και ζώα. Όπως και με τα πλοκάμια του χταποδιού και αυτό γλυπτό σας καλωσορίζει να καθίσετε και προσκαλεί τον θεατή να συμμετάσχει. Όλες αυτές οι ευφάνταστες σκηνές γίνονται για να δώσουν μια παιχνιδιάρικη χροιά στη συζήτηση και την ευαισθητοποίηση για τη διατήρηση της άγριας ζωής.

Πηγή: Time out

[mc4wp_form id="278"]