Ο Τομ Κρουζ, η Λέιντι Γκάγκα, ο Τζον Λέτζεντ, η Αριάνα Γκράντε και η Άνα Γουίντουρ, βρέθηκαν χθες στο «Μπερσί Αρένα» για να χειροκροτήσουν την επιστροφή της Σιμόν Μπάιλς στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η πρωταθλήτρια της γυμναστικής με την μεγάλη δημοσιότητα – έγινε και ντοκιμαντέρ στο Netflix- και τις μοναδικές επιδόσεις, επέστρεψε στους τρίτους αγώνες της καριέρας της. Η Μπάιλς αποχώρησε απότομα από τον τελικό της ομάδας, στους Αγώνες του Τόκιο, το 2021, λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας, καθώς υπέφερε από προσωρινή απώλεια της χωρικής επίγνωσης, κατά την εκτέλεση ασκήσεων υψηλής δυσκολίας.

Το βράδυ της Κυριακής, η 27χρονη από το Οχάιο, σαν πραγματική σταρ, έλαμψε για μια ακόμη φορά, καθώς ξεχώρισε κατευθείαν στους προκριματικούς στο σύνθετο ατομικό, όπου συγκέντρωσε 59.566 βαθμούς. Αγωνίστηκε με super glam «κορμάκι» του sportswear brand GK Elite, στολισμένο με χιλιάδες κρύσταλλα Svarovski, το οποίο, εάν πωλούνταν στην αγορά, θα κόστιζε πάνω από 3.000 ευρώ.

Είναι πέντε φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο ατομικό σύνθετο (2013, 2014, 2015, 2018, 2019), τρεις φορές στη δοκό ισορροπίας (2014, 2015, 2019), πέντε φορές στις ασκήσεις εδάφους (2013, 2014, 2015, 2018, 2019) και δύο φορές στο άλμα (2018, 2019). Συνολικά, έχει κερδίσει 19 χρυσά, 3 ασημένια και 3 χάλκινα σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Καθιερώθηκαν πέντε γυμναστικές κινήσεις διεθνώς με το δικό της όνομα, λόγω του μοναδικού επιπέδου δυσκολίας τους.

Μετά την βαθμολογία των προκριματικών, η ομάδα είναι πλέον φαβορί και για τον τελικό της Τρίτης. «Είναι τόσο ανθεκτική», είπε ο θρυλικός παίκτης του NFL, Λάρι Φιτζέραλντ. «Το να μπορεί να το ξεπεράσει και να επαναφέρει τον εαυτό της σε θέση να μπορεί να κάνει κάτι, είναι πραγματικά αξιοσημείωτο».

«Είναι φοβερό», δήλωσε ο Κρουζ στο Reuters. «Υπέροχες ιστορίες, σπουδαίοι αθλητές. Είναι απίστευτο αυτό που κάνουν». Ο Λέτζεντ και η σύζυγός του, Κριστίν Τέιγκεν, είπαν στο Royters ότι δεν υπήρχε κανένα άλλο μέρος, στο οποίο θα ήθελαν να είναι. «Αυτό ήταν στη λίστα μας. Θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι ήρθαμε σε αυτό το γεγονός. Αντιπροσωπεύουν τους άριστους της Αμερικής και είμαστε τόσο περήφανοι κι ενθουσιασμένοι γι΄ αυτούς».

Η πώληση των εισιτηρίων του αγώνα έγινε sold-out αμέσως, όταν ανακοινώθηκε η ομάδα των ΗΠΑ, με την συμμετοχή της, τέσσερις φορές. χρυσής Ολυμπιονίκη, Σιμόν Μπάιλς. Η Τσέλσι Μέμελ, η επικεφαλής προπονήτρια, δήλωσε ότι η ομάδα μπορεί να διαχειριστεί την πίεση της απόδοσης μπροστά στο, γεμάτο αστέρια, πλήθος. «Όταν μπαίνουν στην αρένα, κάπως βάζουν τις «παρωπίδες» τους κι επικεντρώνονται στη δουλειά τους», είπε.

«Αλλά νιώθοντας την ποσότητα ενέργειας που έχει η αρένα, αυτό τις τροφοδοτεί να τα πάνε ακόμα καλύτερα. Τους δίνει αυτή την επιπλέον ενέργεια, που νομίζω ότι είναι υπέροχο». Μια πεντάχρονη θαυμάστρια της Μπάιλς ονόματι Τζόρτζια, η οποία βρισκόταν στις εξέδρες με τον πατέρα της, Άντριου Πιρς, από την Αλαμπάμα, είπε ότι σκοπεύει να ακολουθήσει τα βήματα του ειδώλου της. «Ασκούμαι γιατί, όταν μεγαλώσω θα πάω στους Ολυμπιακούς», είπε.

[mc4wp_form id="278"]