Όσον αφορά τα μαλλιά, όλες έχουμε έναν συγκεκριμένο στόχο στυλ που μια μέρα ελπίζουμε να πετύχουμε. Το χαλαρό και boho στυλ beach waves στα μαλλιά είναι στη μόδα. Τι γίνεται όμως αν δεν ζεις πουθενά κοντά στον ωκεανό; Κι αν δε σου αρέσει το κολύμπι, ή μόλις έβαψες τα μαλλιά σου και δε θες να αλλοιώσεις το χρώμα; Tα σπρέι με θαλασσινό αλάτι συχνά διαφημίζονται ως εναλλακτική λύση στην έκθεση στον ωκεανό. Αλλά τι επίδραση έχουν πραγματικά στα μαλλιά σας;

Τι είναι το Sea Salt Spray;

Το σπρέι με θαλασσινό αλάτι είναι ένα από εκείνα τα λίγα προϊόντα με όνομα που είναι αρκετά κυριολεκτικό και κατανοητό. Eίναι ένα σπρέι που χρησιμοποιείται για την προετοιμασία και το styling των μαλλιών. Το διάλυμα συνήθως περιέχει κυριολεκτικά αλάτι και παράγωγα αλατιού που παρέχουν κράτημα και υφή και όγκο στα μαλλιά. Δρα ελαχιστοποιώντας τη λιπαρότητα και την υγρασία μέσα στα μαλλιά.

Τα οφέλη του σπρέι με θαλάσσιο αλάτι

Παρατηρείται διαφορά στα καθαρά μαλλιά μετά τη χρήση ενός σπρέι με θαλασσινό αλάτι. Είναι επειδή έχει αυτό το τρίξιμο και την υφή που δεν έχουν τα φρεσκοπλυμένα μαλλιά. Και έτσι μερικές φορές μπορείτε να πετύχετε εκείνη την ημέρα το λούσιμο των μαλλιών σας, προσθέτοντας ένα σπρέι θαλασσινού αλατιού στη ρουτίνα σας.

Tο προϊόν μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο για το styling μαλλιών που είναι λεπτά και χαλαρά, καθώς προσθέτει όγκο. Λειτουργεί για όλες τις υφές μαλλιών, για να παρέχει υφή ή κράτημα στα μαλλιά, για να κρατά τα σχήματα, να διευρύνει τις μπούκλες κάνοντάς τες να φαίνονται πιο γεμάτες.

Πως να το χρησιμοποιήσετε

Όπως με κάθε προϊόν, είναι σημαντικό να το χρησιμοποιείτε σωστά για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Μπορείτε είτε να το ψεκάσετε στα μαλλιά στην περιοχή της ρίζας ή στα χέρια σας και στη συνέχεια να τρίψετε το τριχωτό της κεφαλής σας.

Είναι ένα ευέλικτο προϊόν. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως αναζωογονητικό σπρέι, να το ρίξετε στην τσάντα του γυμναστηρίου σας. Μπορείτε ακόμα να το κουβαλάτε μόνιμα στην τσάντα σας για να φουσκώσετε κάπως τα μαλλιά σας, αν είστε λάτρης του όγκου και χρειάζεστε κάτι που να σας χαρίζει λίγο κράτημα, αλλά όχι κάτι σαν λακ.

Όταν εξετάζετε το ενδεχόμενο ψεκασμού με θαλασσινό αλάτι, είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιείτε τον τύπο που είναι κατάλληλος για εσάς. Δεν είναι όλα για όλους. Μερικά έχουν περισσότερο κράτημα ή ματ φινίρισμα από άλλα, σίγουρα δοκιμάστε πολλά για να δείτε ποιο είναι κατάλληλο για τις ανάγκες σας. Και όταν τελειώσετε με ένα προϊόν, η σωστή αφαίρεση είναι σημαντική για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών σας.

Είναι ασφαλές το Sea Salt Spray;

Όπως συμβαίνει με όλα τα προϊόντα για το δέρμα και τα μαλλιά, είναι σημαντικό να γνωρίζετε το σώμα σας όταν σκέφτεστε να προσθέσετε ένα νέο προϊόν στη ρουτίνα σας. Εάν τα μαλλιά σας έχουν ήδη υποβαθμιστεί σοβαρά, τότε μπορεί να μην είστε καλός υποψήφιος για σπρέι με θαλασσινό αλάτι.

Αν τα μαλλιά σας έχουν περάσει από μια τεράστια χημική διαδικασία, οι άκρες σας δυσκολεύονται και άρα δεν πρέπει να το χρησιμοποιείτε. Αν τα μαλλιά σας παλεύουν ήδη με την ξηρότητα, μάλλον δεν πρόκειται να είναι το ιδανικό προϊόν για εσάς. Μάλιστα η υπερβολική χρήση του προϊόντος μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα και ακαμψία. Ακόμα, μπορεί να οδηγήσει σε μπέρδεμα των μαλλιών – κάτι που είναι εξαιρετικό για ορισμένα σενάρια styling – αλλά για εμφανίσεις με υφή που ρέουν ελεύθερα, το μπέρδεμα μπορεί να είναι πρόβλημα.

Αν ψάχνετε για λίγο επιπλέον τρίξιμο, λίγη επιπλέον υφή ή απλώς αυτό το κουλ wavy στυλ, το σπρέι με θαλασσινό αλάτι θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικό προϊόν για να προσθέσετε στη ρουτίνα περιποίησης μαλλιών. Αλλά πρέπει πάντα να μην το παρακάνετε – φροντίστε να ξεπλένετε πάντα και να προσέχετε την ξηρότητα.

Με πληροφορίες από Instyle UK.

[mc4wp_form id="278"]