Η Lady Gaga παρέδωσε μια εκθαμβωτική ερμηνεία του “Mon Truc en Plumes”, της Zizi Jeanmaire στο πλαίσιο της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024. Η τραγουδίστρια, η οποία είχε εντοπιστεί στην πόλη τις τελευταίες ημέρες, κατέβηκε μερικά σκαλοπάτια κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα καθώς απέτιε φόρο τιμής στην Jeanmaire, συνοδευόμενη από έναν θίασο οκτώ χορευτών που κουβαλούσαν ροζ φτερά. Μετά συνέχισε την εμφάνισή της δίπλα στο πιάνο, πριν ξανασταθεί στα πόδια της για ένα εκπληκτικό φινάλε.

Σε ανάρτησή της μετά την ερμηνεία της, η Gaga έγραψε: «Δεν είναι η πρώτη φορά που διασταυρώνονται οι δρόμοι μας. Η Zizi πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ του Cole Porter «Anything Goes» που ήταν η πρώτη μου τζαζ κυκλοφορία. Παρόλο που δεν είμαι Γαλλίδα καλλιτέχνιδα, πάντα ένιωθα μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με τους Γάλλους και τραγουδώντας γαλλική μουσική — δεν ήθελα τίποτα άλλο από το να δημιουργήσω μια παράσταση που θα ζέσταινε την καρδιά της Γαλλίας, θα γιόρταζε τη γαλλική τέχνη και μουσική και άλλα τέτοια, μια σημαντική περίσταση που θα θύμιζε σε όλους ότι βρισκόμαστε σε μια από τις πιο μαγικές πόλεις στη γη – το Παρίσι».

Η Gaga εξήγησε ότι τα κοστούμια της ήταν κατασκευασμένα κατά παραγγελία από τον Dior και ότι «έχω σπουδάσει χορό. Έκανα πρόβες ακούραστα για να μελετήσω αυτόν τον χαρούμενο γαλλικό χορό, αναδεικνύοντας κάποιες παλιές δεξιότητες – στοιχηματίζω ότι δεν ξέρατε ότι χόρευα σε ένα γαλλικό πάρτι της δεκαετίας του ’60 στην κάτω ανατολική πλευρά όταν πρωτοξεκίνησα».

Εκτός από την παράσταση της Gaga, η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων περιελάμβανε 85 σκάφη που μετέφεραν τους Ολυμπιακούς αθλητές από κάθε χώρα σε μια παρέλαση τεσσάρων μιλίων κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Gaga εμφανίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με αυτή τη σύντομη αλλά επιδεικτική performance, να συναγωνίζεται το 2017 SuperBowl Halftime Show της σε άμεσο παγκόσμιο αντίκτυπο.

Το τραγούδι που ερμήνευσε η Gaga έγινε διάσημο στο κοινό των ΗΠΑ όταν η Zizi Jeanmaire το ερμήνευσε στο “The Ed Sullivan Show” στις 10 Ιανουαρίου του 1965. Ο σκηνοθέτης του θεάτρου Thomas Jolly, γνωστός για το επιτυχημένο μιούζικαλ ροκ όπερας “Starmania” , σχεδίασε την επική εναρκτήρια παράσταση και συγκέντρωσε 3.500 ηθοποιούς, χορευτές και μουσικούς ερμηνευτές.

Η χθεσινή τελετή πραγματοποιήθηκε έξω από ένα στάδιο για πρώτη φορά στην ιστορία και παρουσίασε μερικά από τα εμβληματικά ορόσημα του Παρισιού, συμπεριλαμβανομένου του Πύργου του Άιφελ.

Το επόμενο βήμα για την Gaga είναι η πρεμιέρα του “Joker: Folie à Deux” στο Φεστιβάλ Βενετίας, όπου υποδύεται τον ρόλο της Harley Quinn απέναντι στον Joker του Joaquin Phoenix. Επιστρέφει επίσης στο στούντιο δουλεύοντας το έβδομο άλμπουμ της. Τους τελευταίους μήνες, η Gaga δημοσιεύει φωτογραφίες με κάποια λόγια στους προσωπικούς της λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα για την επερχόμενη κυκλοφορία. «Ανυπομονώ να ακούσετε πάνω σε τι δουλεύω», έγραψε η Gaga. «Γράφω μερικές από τις καλύτερες μουσικές μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου».

Με πληροφορίες από Variety.

[mc4wp_form id="278"]