Δεδομένου ότι έλαβε χώρα στην Αμερική, όσον αφορά τους εθελοντές στο Κέντρο Αποκατάστασης Άγριας Ζωής της Άγριας Δύσης, ήταν μια ιστορία που θα μπορούσε να συμβεί μόνο στο Τέξας.

Μια οικογένεια στην πόλη Amarillo του βόρειου Τέξας βρήκε ένα μωρό πουλί ξαπλωμένο, κρύο και εγκαταλελειμμένο στο έδαφος στην αυλή της κατά τη διάρκεια ενός πάρτι που διοργάνωνε.

Η μητέρα ενήργησε γρήγορα, πετώντας μια τορτίγια στην ψησταριά, πριν τη χρησιμοποιήσει σαν ζεστή κουβέρτα για να μαζέψει το νεογέννητο πουλί.

Στη συνέχεια, το WWWRC ειδοποιήθηκε από την οικογένεια λέγοντας ότι είχαν βρει ένα πουλί που νόμιζαν ότι ήταν κουκουβάγια, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν χαρταετός του Μισισιπή, ένα αρπακτικό πουλί της περιοχής.

«Αναμφισβήτητα, ήταν μια εφευρετική μέθοδος για να κρατήσει το μωρό ζεστό, και παραδόξως, ήταν αποτελεσματική», ανέφερε το κέντρο άγριας ζωής σε μια ανάρτηση στο Facebook. «Η διάσωση άγριας ζωής είναι πάντα γεμάτη με ζωντανές και απροσδόκητες στιγμές».Το νεαρό πουλί τα πάει καλά και έκτοτε του δόθηκε το όνομα Taquito.

Το WWWRC βρήκε την ιδέα της χρήσης τορτίγιας ως κουβέρτα ακαταμάχητα γοητευτική (και εκπληκτικά αποτελεσματική) και άρχισε να πουλά μπλουζάκια, για να συγκεντρωθούν χρήματα για τις δραστηριότητες της οργάνωσης, με ένα γραφικό ενός μωρού πουλιού τυλιγμένο σφιχτά σε μια τορτίγια με τη λεζάντα «Οι τορτίγιες σώζουν ζωές».

Στο σμήνος των σχολίων στο Facebook που ακολούθησαν την ανάρτηση, η μαμά τορτίγια αποκάλυψε τον εαυτό της: Η Katie Lasher Adlong, επαινέθηκε με πάνω από 170 απαντήσεις στην ανακοίνωσή της.

Με πληροφορίες από Good News Network.

[mc4wp_form id="278"]