Ένα κόκκινο πάντα εγκαταστάθηκε στο νέο του σπίτι στο Staffordshire. Η τρίχρονη Esha ταξίδεψε στο Peak Wildlife Park κοντά στο Leek, στο Staffordshire, την Παρασκευή από την πρώην κατοικία της στον ζωολογικό κήπο Paignton στο Devon. Μόλις εγκατασταθεί στο ειδικά κατασκευασμένο περίβλημά της, θα έρθει να μείνει μαζί της και η αδερφή της Riya.

Ο διευθυντής του πάρκου James Butler είπε ότι η άφιξη της Esha δημιούργησε «πραγματική φασαρία» για το αξιοθέατο. «Τα πάει πολύ, πολύ καλά», πρόσθεσε. «Φαίνεται να λατρεύει το τεράστιο περίβλημα που έχουμε φτιάξει ειδικά για εκείνη και την αδερφή της». «Μόλις περάσει λίγο περισσότερος χρόνος για να προσαρμοστεί, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε τη Riya να μείνει μαζί της».

Τα κόκκινα πάντα βρίσκονται φυσικά στα δάση των ανατολικών Ιμαλαΐων και της νότιας Κίνας και χαρακτηρίζονται επίσημα ως απειλούμενα από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης.
Η απώλεια των ενδιαιτημάτων φωλιάς και η λαθροθηρία οδήγησαν στην παρακμή τους στην άγρια ​​φύση. Αυτό το είδος ζει ψηλά στα βουνά ανάμεσα σε βράχια και δέντρα και σκαρφαλώνει με ευκινησία. Φαίνεται να βρίσκει το μεγαλύτερο μέρος της τροφής του στο έδαφος. Είναι νυχτόβιο και μπορεί να ζει μόνο του, σε ζευγάρια ή σε οικογενειακές ομάδες. Από τις γέννες, αποκτούνται γενικά ένα ή δύο μικρά που γεννιούνται την άνοιξη μετά από μια περίοδο κύησης περίπου 130 ημερών. Το ζώο είναι ευγενικό και εξημερώνεται εύκολα, αλλά συνήθως αγανακτεί όταν το χειρίζονται. Έγινε ένα πολύ δημοφιλές ζώο ζωολογικού κήπου, αφότου χαρακτηρίστηκε και επίσημα ως είδος υπό εξαφάνιση.

Το ειδικά κατασκευασμένο περίβλημα του Peak Wildlife Park προσομοιώνει ένα άγριο κλίμα και οι συνθήκες διαβίωσης θεωρούνται οι καταλληλότερες για την Esha και μετέπειτα για την αδερφή της.

Με πληροφορίες από BBC.

[mc4wp_form id="278"]