Καθώς περνούν τα χρόνια, κάθε ζευγάρι περνάει περιόδους που χάνει την όρεξή του στον τομέα της σεξουαλικής ζωής. Υπάρχουν πάντα τρόποι για να αλλάξει αυτό, αρκεί να θέλουν να προσπαθήσουν και οι δύο. Παρακάτω αναλύουμε μερικές συμβουλές για να επιστρέψετε με το ταίρι σας σε μια υγιή σεξουαλική ζωή, που μπορεί να είναι ακόμα πιο βελτιωμένη.

Μιλήστε για τυχόν προβλήματα

Τα πράγματα φαίνεται να λειτουργούν καλά χωρίς να το σκέφτεστε πραγματικά. Στη συνέχεια, όταν κάτι αρχίζει να πηγαίνει στραβά, δεν ξέρετε πώς να το συζητήσετε, οπότε η κατάσταση φτάνει σε ένα σημείο που έχετε κολλήσει και δεν ξέρετε πώς να το αντιμετωπίσετε. Το πρώτο στάδιο για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι κάθε άτομο να περάσει μερικές μέρες σκεπτόμενο ποιο είναι το πρόβλημα και μετά να συμφωνήσει να καθίσει μαζί για μια συζήτηση. Πείτε εναλλάξ: «Αυτό νομίζω ότι είναι το πρόβλημα και έτσι με επηρεάζει». Από αυτό έρχεται η ευκαιρία να φτάσουμε πραγματικά στην καρδιά του θέματος και να επεξεργαστούμε τι χρειάζεται.

Ψάξτε για τους λόγους για τους οποίους το σεξ μπορεί να έχει αλλάξει

Πώς ήταν παλαιότερα το σεξ; Πώς ήταν η οικειότητα; Τι άλλαξε; Ποια είναι τα εμπόδια για την τακτοποίησή του; Μπορεί να υπήρξαν περιπτώσεις που μπορεί να μην θέλατε να είστε σεξουαλικοί ή να μην είχατε τη διάθεση, και αυτό παρερμηνεύτηκε ή υπήρξαν μερικές φορές που σας απέρριψαν. Και τότε μπαίνετε σε ένα μοτίβο να μην κάνετε σεξ ή να το αποφεύγετε.

Μιλήστε για το πως πρωτογνωριστήκατε

Περάστε ένα βράδυ συζητώντας για το τι σας άρεσε στο άλλο άτομο. Μπορείτε να υπενθυμίσετε ο ένας στον άλλο τι σας έκανε και τους δύο μαζί. Κάντε το το πρώτο βράδυ, μετά το επόμενο βράδυ, ντυθείτε, βγείτε για ένα γεύμα και κάντε μια προσπάθεια να νιώσετε και να δείχνετε ξεχωριστοί. Αυτό που είναι πιθανό να διαπιστώσετε είναι ότι αισθάνεστε πολύ πιο συνδεδεμένοι και αυτό μπορεί να σας οδηγήσει στο να παρατηρήσετε επιθυμία, να αισθανθείτε σεξουαλικότητα και να αναζωπυρώσετε κάτι που ίσως έχει χαθεί για λίγο.

Προγραμματίστε τακτικό χρόνο για να έρθετε και πάλι κοντά

Αυτό σημαίνει δέσμευση για τη διατήρηση της σχέσης λέγοντας: παρόλο που μερικές φορές δεν μας αρέσει, συνειδητοποιούμε τη σημασία αυτού και θα προσπαθήσουμε να είμαστε σεξουαλικοί. Έχει να κάνει με το να μην αφήνεις να εμφανιστούν κενά, οπότε αρχίζει να γίνεται φυσιολογικό το να μην κάνεις σεξ. Αυτό που σημαίνει ο προγραμματισμός σας είναι ότι τα βράδια της Παρασκευής είναι οι στιγμές σας, έτσι θα καταβάλετε κάποια προσπάθεια για να τις κάνετε ξεχωριστές και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη οικειότητα. Ίσως αυτό σημαίνει να κάνετε ένα ντους μαζί ή ίσως να ντύσετε ό ένας τον άλλον– πάνω από όλα είναι να δηλώσετε ότι η σωματική σας σχέση είναι σημαντική και ότι είστε έτοιμοι να βάλετε τις βάσεις, αντί να λέτε ότι αφορά μόνο το σεξ.

Γράψτε σε κομμάτια χαρτί τι λειτουργεί πραγματικά και για τους δύο σας

Στη συνέχεια, διπλώστε τα και βάλτε όλα τα κομμάτια χαρτιού σε ένα βάζο. Πολλοί σεξολόγοι ενθαρρύνουν τα ζευγάρια να καθίσουν και να επεξεργαστούν μερικά από τα πράγματα που αρέσουν ιδιαίτερα σε κάθε άτομο όταν κάνει σεξ. Στη συνέχεια, όποτε πρόκειται να περάσετε λίγο χρόνο, τραβήξτε ένα κομμάτι χαρτί και ό,τι υπάρχει, έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε. Επιτρέπει ένα στοιχείο διασκέδασης και ενθουσιασμού να επιστρέψει στη σχέση που μπορεί να είναι χρήσιμο για τη διατήρηση της σπίθας.

Εάν υπάρχει υψηλό επίπεδο άγχους που συνδέεται με το σεξ, επισκεφθείτε έναν ειδικό

Οι ασκήσεις πυελικού εδάφους προτείνονται συχνά από τους επιστήμονες, γιατί αυτό κάνει το κάθε άτομο να εστιάζει στα γεννητικά του όργανα, ώστε να είναι πολύ πιο συντονισμένο με το σώμα του. Για έναν άνδρα, αυτό μπορεί να αυξήσει την ποιότητα της στύσης του και τις πιθανότητες για περισσότερο έλεγχο της εκσπερμάτισης. Για μια γυναίκα, είναι πιθανό να τη βοηθήσει να ανακτήσει λίγο περισσότερη αίσθηση μέσα στα τοιχώματα του κόλπου και μπορεί να βοηθήσει στην διέγερση.

Για τα μεγαλύτερα ζευγάρια, επιβραδύνετε τα πάντα

Προσπαθήστε να κάνετε μπάνιο μαζί, ώστε να αισθάνεστε καλά και να είστε συντονισμένοι μεταξύ σας. Δώστε περισσότερη προσοχή σε ποια θέση αισθάνεστε άνετα. Εάν υπάρχουν ζητήματα κινητικότητας και ευελιξίας, μπορεί να είναι χρήσιμο να δοκιμάσετε πρώτα κάποιες θέσεις. Μπορεί να θέλετε να το κάνετε όσο είστε ακόμα ντυμένοι, καθώς μπορεί να το αισθάνεστε πιο εύκολο (και πιο ζεστό).

Να είστε εγωιστές

Πείτε, «Θα μου άρεσε πολύ να με τρίψεις λίγο» ή «Θέλω πολύ να σε αγγίξω». Μια καλή συμβουλή είναι να πάτε για ύπνο και να περάσετε ένα χρονικό διάστημα που θα είστε και οι δύο γυμνοί χωρίς να χρειάζεται να κάνετε σεξ. Το να ξαπλώνετε ο ένας δίπλα στον άλλο, το να νιώθετε το δέρμα του άλλου στο δέρμα σας μπορεί να είναι μια πολύ οικεία και ικανοποιητική στιγμή.

Ανακαλύψτε ξανά πώς να είστε οικείοι ο ένας με τον άλλον

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η οικειότητα μπορεί να αλλάξει σε μια σχέση. Εγκυμοσύνη και γέννηση, γήρανση, αλλαγή σώματος, αγανάκτηση, διαφωνίες που δεν λύνονται, άγχος, εμμηνόπαυση, προβλήματα στύσης… Είναι σημαντικό να καταλάβετε γιατί έχετε φτάσει στο σημείο να δυσλειτουργούν τα πράγματα, αλλά είναι πάντα δυνατό να κάνετε αλλαγές, αρκεί να το θέλετε και οι δύο.

Με πληροφορίες από The Guardian.

[mc4wp_form id="278"]