Ένα τραγούδι της Αμερικανίδας ράπερ Μίσι Έλιοτ ταξίδεψε στο Διάστημα και συγκεκριμένα στον πλανήτη Αφροδίτη, στις 12 Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA. Το τραγούδι «The Rain (Supa Dupa Fly)» ταξίδεψε περίπου 254 εκατομμύρια χιλιόμετρα από την Γη στην Αφροδίτη, τον αγαπημένο πλανήτη της Έλιοτ. Όπως ανακοίνωσε, αυτή την εβδομάδα, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία, χρειάστηκαν σχεδόν 14 λεπτά για να φτάσει το hip-hop κομμάτι στον προορισμό του. Πρόκειται για το δεύτερο τραγούδι που μεταδίδεται στο Διάστημα, μετά το “Across the Universe” των Beatles το 2008.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία μετέδωσε το τραγούδι μέσω του δικτύου DSN (Deep Space Network). Ως η μεγαλύτερη και πιο ευαίσθητη υπηρεσία τηλεπικοινωνιών του προγράμματος Space Communications and Navigation (SCaN) της NASA, το DSN διαθέτει μια σειρά από γιγάντιες κεραίες ραδιοσημάτων που επιτρέπουν στις αποστολές να παρακολουθούν, να στέλνουν εντολές και να λαμβάνουν επιστημονικά δεδομένα από διαστημόπλοια, που ταξιδεύουν στη Σελήνη και πέρα ​​από αυτήν.

«Το τραγούδι μου ‘The Rain’ ταξίδεψε μέχρι την Αφροδίτη, τον πλανήτη που συμβολίζει τη δύναμη, την ομορφιά και την ενδυνάμωση. Ο ουρανός δεν είναι το όριο, είναι μόνο η αρχή», έγραψε η Έλιοτ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ (πρώην Twitter). Η συνεργασία ήταν ιδέα της NASA, αναφέρει η υπηρεσία στην ανακοίνωσή της.

blank

«Τόσο η εξερεύνηση του διαστήματος όσο και η τέχνη της Μίσι Έλιοτ αφορούν την υπέρβαση των ορίων», ανέφερε η Μπρίτανι Μπράουν, διευθύντρια ψηφιακών επικοινωνιών της NASA.

Ο Γκλεν Νέιγκλ, εκπρόσωπος της ιστοσελίδας του Deep Space Network στην Καμπέρα της Αυστραλίας, ανέφερε ότι η συνεργασία της NASA με την Έλιοτ αποτελεί μέρος αυτής της παράδοσης και το «κλειδί» για την εμπλοκή μιας νέας γενιάς «επιστημόνων, εξερευνητών και ονειροπόλων».

«Καλλιτέχνες όπως η Μίσι Έλιοτ και οι Beatles έχουν διακτινίσει τη μουσική τους στο διάστημα για να εμπνεύσουν την ανθρωπότητα να σκεφτεί τη θέση της Γης στο σύμπαν – και ίσως και άλλους, αν είναι εκεί έξω για να την ακούσουν», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: NYT

[mc4wp_form id="278"]