Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή παίζει ουσιαστικό ρόλο για τον οργανισμό μας, αλλά και την ανάπτυξη των μαλλιών. Η συστηματική κατανάλωση συγκεκριμένων φρούτων συμβάλει στη διατήρηση της υγείας της τρίχας και την εξασφάλιση δυνατών και λαμπερών μαλλιών. Φρούτα όπως τα πορτοκάλια, οι φράουλες, το λεμόνι και ο ανανάς είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και προστατεύει τα μαλλιά από τη. Παρακάτω θα βρεις μια λίστα με φρούτα που συμβάλουν στην σωστή ανάπτυξη των μαλλιών.

Top φρούτα για δυνατά μαλλιά

Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια έχουν αντιοξειδωτικές, αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και της πτώσης των μαλλιών, αλλά και στην πρόληψη της πιτυρίδας και προβλημάτων του τριχωτού της κεφαλής. Τα πορτοκάλια αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Γνώριζες ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης C προκαλεί τριχόπτωση;

Μήλα

    Τα μήλα περιέχουν προκυανιδίνη Β-2, η οποία προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών στα επιθηλιακά κύτταρα της τρίχας,. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά, τα οποία μειώνουν τη φθορά των μαλλιών από τις ελεύθερες ρίζες. Τα μήλα μπορούν επίσης να αυξήσουν την πυκνότητα των μαλλιών και την περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνη.

    Φράουλες

      Οι φράουλες έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και περιέχουν επίσης βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην ενίσχυση της υγείας των μαλλιών. Θεωρείται ότι οι φράουλες μπορούν να επιβραδύνουν την τριχόπτωση και να τονώσουν την ανάπτυξη της τρίχας. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό. Μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας και να κάνει τα μαλλιά απαλά και λαμπερά.

      Μπανάνα

        Οι μπανάνες μπορούν να τονώσουν την ανάπτυξη των μαλλιών και να βελτιώσουν την ποιότητα του τριχωτού της κεφαλής, αποτρέποντας την πιτυρίδα. Ταυτόχρονα, χαρίζουν λάμψη, χάρη στο κάλιο που περιέχουν, τους υδατάνθρακες, τις βιταμίνες και τα φυσικά έλαια που προστατεύουν την ελαστικότητα των μαλλιών και αποτρέπουν το σπάσιμο τις τρίχας.

        Αβοκάντο

          Τα αβοκάντο αποτελούν μία εξαιρετική τροφή για την επιδερμίδα σου τα μαλλιά, αλαλά και τον οργανισμό σου γενικότερα. Περιέχουν πολύτιμες πρωτεΐνες, όπως βιταμίνες Α, Β, Β1, Β2, Ε και C, ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, φώσφορο και νιασίνη! Αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στην περιποίηση των μαλλιών και προάγουν την ανάπτυξη της τρίχας και την προώθηση της υγείας του τριχωτού της κεφαλής.

          Ανανάδες

            Οι ανανάδες περιέχουν ασβέστιο και βιταμίνη C. Και τα δύο αυτά θρεπτικά συστατικά είναι σημαντικά για τη διατήρηση της υγείας των μαλλιών. Το ασβέστιο διατηρεί τα μαλλιά υγιή, ενώ η έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Η βιταμίνη C, που περιέχει, βοηθά στη μείωση της τριχόπτωσης και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου.

            Σταφύλια

              Οι προκυανιδίνες που βρίσκονται στα σταφύλια έχουν αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Αυτές οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες προστατεύουν τους θύλακες των τριχών από τη φθορά από τις ελεύθερες ρίζες. Μια μελέτη έδειξε ότι οι προκυανιδίνες θα μπορούσαν να προάγουν την αναγέννηση των μαλλιών και να προκαλέσουν πύκνωση της τρίχας.

              Βερίκοκα

                Τα βερίκοκα περιέχουν δύο απαραίτητα λιπαρά οξέα, το λινολεϊκό και το λινολενικό οξύ. Βοηθούν στην προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών. Ήξερες ότι το έλαιο βερίκοκου χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην Ινδία ως λάδι μαλλιών λόγω των μαλακτικών και ενυδατικών του ιδιοτήτων.

                Δαμάσκηνο

                  Τα δαμάσκηνα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φαινολικά οξέα, γεγονός που τα καθιστά εξαιρετικά φυσικά αντιοξειδωτικά. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που επίσης περιέχει, μπορούν να βοηθήσουν και να καταπραΰνουν το τριχωτό της κεφαλής και να αποτρέψουν τις μολύνσεις του.

                  Φραγκοστάφυλα

                    Το ινδικό φραγκοστάφυλο, ή amla, προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών παρατείνοντας την αναγενή φάση του κύκλου ανάπτυξης της τρίχας. Είναι επίσης, γνωστό ότι αποτρέπει το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών και ενισχύει τους θύλακες της τρίχας. Έχει τέλος, την υψηλότερη φυσική συγκέντρωση βιταμίνης C, της οποίας η ανεπάρκεια είναι γνωστό ότι προκαλεί πτώση των μαλλιών.

                    Κεράσι

                      Ήξερες ότι το αγαπημένο σου κεράσι έχει αντιοξειδωτικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες; Μπορεί να προστατεύσει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής από το οξειδωτικό στρες και να προάγει την υγεία των μαλλιών σου.

                      Καρύδα

                        Το λάδι καρύδας που εξάγεται από τις καρύδες είναι ένα πολύ γνωστό συστατικό περιποίησης μαλλιών. Μελέτες δείχνουν ότι το λάδι καρύδας μπορεί να διεισδύσει στον θύλακα της τρίχας και να τη θρέψει σε βάθος. Αποτρέπει, επίσης, τη φθορά των μαλλιών, ενώ περιέχει λαυρικό οξύ που προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών.

                        Γκρέιπφρουτ

                          Το γκρέιπφρουτ, όπως και το πορτοκάλι, περιέχει έλαια εσπεριδοειδών που είναι εμπλουτισμένα με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αυτά τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στη μείωση της τριχόπτωσης, καταπολεμώντας παράλληλα, τις ελεύθερες ρίζες. Μπορεί επίσης να καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής σας και να κάνει τα μαλλιά σας απαλά και λαμπερά.

                          [mc4wp_form id="278"]