Ανεξάρτητα απ’ το πόσο προσέχουμε να μη λερωθεί, η πετσέτα της παραλίας είναι ίσως από τα είδη, που χρειάζεται να αλλάζουμε, σχεδόν καθημερινά. Είναι όμως αυτό απαρέγκλιτος κανόνας ή «μας παίρνει» να χρησιμοποιήσουμε δύο και τρεις φορές την ίδια πετσέτα, ειδικά στις διακοπές;

Οι πετσέτες της παραλίας, όπως κι όλες οι πετσέτες, είναι φιλικές στα βακτήρια και τα μικρόβια. Το υλικό και η υγρασία που συγκρατούν τις καθιστούν πρόσφορο έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων. Βάλτε στην εξίσωση το γεγονός ότι γεμίζουν αλάτι και άμμο και μπορείτε να υποψιαστείτε την απάντηση στο ερώτημα «πόσες μέρες μπορώ να χρησιμοποιώ την ίδια πετσέτα παραλίας»!

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι η πιο υγιεινή επιλογή είναι να πλένουμε την πετσέτα μας μετά από κάθε χρήση. Είναι όμως αυτό βολικό; Όχι, βέβαια, ειδικά όταν είμαστε διακοπές που δεν μπορούμε να έχουμε μαζί μας ένα σωρό πετσέτες θαλάσσης – και πιθανότατα δεν έχουμε τόσο πολλές ούτε καν στο ντουλάπι μας.


Τι μπορούμε να κάνουμε αν δεν πλένουμε κάθε μέρα την πετσέτα της παραλίας

Διατηρούμε την πετσέτα μας όσο το δυνατόν πιο στεγνή: αφού σκουπιστούμε στην παραλία μπορούμε να την απλώσουμε στις μπανέλες της ομπρέλας ή την πλάτη μιας καρέκλας για να αρχίσει να στεγνώνει. Όταν επιστρέψουμε, τινάζουμε καλά την πετσέτα για να φύγει όλη η άμμος και την απλώνουμε στον ήλιο για να στεγνώσει.

Tip: Οι πετσέτες από μικροΐνες είναι ιδανικές για τις διακοπές, αφού είναι ελαφριές και στεγνώνουν πολύ γρήγορα. Επιπλέον, μπορούμε να τις πλύνουμε εύκολα στο χέρι ακόμη και στον νιπτήρα του δωματίου με το σαμπουάν μας.

Πώς καθαρίζουμε τους λεκέδες από αντηλιακό στην πετσέτα

Τα καλά νέα είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το αντηλιακό φεύγει με το απλό πλύσιμο στο πλυντήριο. Ωστόσο, αν πέσει αντηλιακό στην πετσέτα στην παραλία μπορούμε επί τόπου να τρίψουμε τοπικά με λίγη άμμο που θα απορροφήσει τα έλαια. Στη συνέχεια, πλένουμε κανονικά την πετσέτα ή αν έχει αφήσει λεκέ, μουλιάζουμε την πετσέτα με ειδικό απορρυπαντικό για αφαίρεση λεκέδων ή υγρό πιάτων σε ζεστό νερό πριν τη βάλουμε στο πλυντήριο.

Εάν η πετσέτα έχει λεκιάσει από αντηλιακό με χρώμα, μπορούμε να μουλιάσουμε τοπικά τον λεκέ με λευκό ξύδι και νερό, σε αναλογία 1:1 και μετά να την πλύνουμε κανονικά στο πλυντήριο.

[mc4wp_form id="278"]