Σίγουρα, γνωρίζετε τα εξαιρετικά οφέλη που προσφέρει η γιόγκα στην ψυχή και το σώμα. Μπορεί, όμως, να αναρωτιέστε για το αν είναι ικανή, ως άσκηση, να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Το βέβαιο είναι πως αν ρωτήσει κανείς κάποιον φανατικό της γιόγκα το λόγο που διάλεξε αυτή τη μορφή άσκησης, το αδυνάτισμα ως απάντηση δε θα είναι από τα πρώτα στη λίστα του. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι η γιόγκα δεν συμβάλλει στην απώλεια βάρους.

Αρχικά, ας μιλήσουμε για το εξής, για να χάσει κανείς κιλά θα πρέπει η πρόσληψη των θερμίδων του να μειωθεί σε σχέση με τις θερμίδες που καίει, γι’ αυτό το λόγο και η γυμναστική είναι ένας καλός τρόπος να κάψει κανείς θερμίδες. Η γιόγκα είναι ένα είδος γυμναστικής για όλο το σώμα. Να σημειώσουμε πως τα πιο ήπια είδη γιόγκα ωθούν σε μικρότερη καύση θερμίδων σε σχέση με τα πιο έντονα.

Παρόλα αυτά, η γιόγκα συμβάλλει στην μείωση του σωματικού βάρους και με άλλους τρόπους. Θα έχετε βιώσει, σε περιόδους έντονου άγχους, περιστατικά υπερφαγίας. Η γιόγκα μπορεί και μειώνει τα επίπεδα άγχους και προσφέρει χαλάρωση. Με αυτό τον τρόπο, περιορίζει και την τάση για εκτόνωση μέσω του φαγητού.

Σύμφωνα με έρευνες, η ενασχόληση με τη γιόγκα συμβάλλει στην καταπολέμηση και της αϋπνίας. Ο ανεπαρκής ύπνος έχει συνδεθεί με αύξηση του βάρους, αλλά και με μειωμένα επίπεδα της ορμόνης λεπτίνης. Η λεπτίνη είναι η ορμόνη, η οποία μειώνει την όρεξη για φαγητό.

Με λίγα λόγια, η γιόγκα μπορεί σίγουρα να επηρεάσει θετικά την καθημερινότητά όλων, προσφέροντας ευεξία και παράλληλα βοηθώντας στην απώλεια βάρους. Σίγουρα, σε ένα τυπικό μάθημα γιόγκα δεν καίει κανείς τον ίδιο αριθμό θερμίδων, που θα έκαιγε αν έκανε πχ. crossfit, όμως αυτό δεν πρέπει να αποτρέψει κανέναν από το να την επιλέξει ως μέθοδο εκγύμνασης.

[mc4wp_form id="278"]