Τα φρύδια μας είναι αρκετά ανθεκτικά, έτσι δεν είναι; Αποτελούν ένα σημείο του προσώπου το οποίο ταλαιπωρείται από τον 30ο αιώνα π.Χ. (όταν οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι άρχισαν να τα αποτριχώνουν), καθώς η μόδα γι’ αυτά δεν παραμένει σταθερή. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει η τάση όσο πιο λεπτά, τόσο το καλύτερο και έτσι υπάρχουν και μέθοδοι «γεμίσματος» των φρυδιών.

«Τα σχηματίζουμε πια ελαφρώς πυκνά και απαλά, αλλά πιο περιποιημένα», εξηγεί η Francesca Abrahamovitch, ειδικός makeup artist στη Victoria Beckham. «Το θέμα είναι να πετύχουμε μια πλήρη και φυσική εμφάνιση». Έχει ειπωθεί από καιρό ότι ένα καλοσχηματισμένο φρύδι μπορεί να φτιάξει ή να «σπάσει» το πρόσωπο, και είναι αλήθεια. Έχοντας καλοδιατηρημένα και περιποιημένα φρύδια μπορεί πραγματικά να αλλάξει το σχήμα των ματιών σας, ανυψώνοντας και ανοίγοντάς τα και κάνοντάς σας να φαίνεστε πιο νέα και φρέσκια.

Καθώς οι αναζητήσεις στη Google για το «πώς να φτιάξω τα φρύδια μου στο σπίτι» αυξήθηκαν κατά ένα εκπληκτικό 3.750% τον περασμένο μήνα, ρίχνουμε μια ματιά στο τι ακριβώς χρειάζεται για να αποκτήσετε υγιή φρύδια μόνες σας.

Πώς να διαμορφώσετε τα φρύδια σας

Αν και αξίζει πάντα να βλέπετε έναν ειδικό μια στο τόσο για να σας βοηθήσει να πετύχετε το σωστό σχήμα, είναι απολύτως αποδεκτό να τα φροντίζετε μόνοι σας στο σπίτι. Η Vanita Parti, ιδρύτρια του Blink Brow Bar, προτείνει να χρησιμοποιήσετε ένα μολύβι φρυδιών για να καθορίσετε από που πρέπει να αφαιρεθούν οι τρίχες. Ως γενική οδηγία, τοποθετήστε το μολύβι κάθετα στην άκρη της μύτης σας – στο σημείο όπου χτυπά το φρύδι σας είναι εκεί που πρέπει να ξεκινά το φρύδι. Στη συνέχεια, περιστρέψτε το από τη μύτη σας στην ίριδά σας, όπου πρέπει να τοποθετηθεί το τόξο. Χρησιμοποιήστε τσιμπιδάκια για να πιάσετε τα μαλλιά στη ρίζα για να αποφύγετε το σπάσιμο.

Πώς να προωθήσετε την ανάπτυξη των τριχών στα φρύδια σας

Το λάδι δεντρολίβανου λειτουργεί για τα φρύδια; Μια κοινή ερώτηση, καθώς το συστατικό έγινε viral στο TikTok για την ικανότητά του να ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πραγματικά επιστημονικά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι λειτουργεί στα φρύδια μας. Αντίθετα, αναζητήστε φόρμουλες που έχει αποδειχθεί ότι ενισχύουν την ανάπτυξη. Η καθημερινή χρήση προϊόντων που περιέχουν αργκάν και λάδι καρύδας, μαζί με βιοτίνη rovisome και καφεΐνη, ενίσχυσε την ανάπτυξη και το πάχος των τριχών στο 80% αυτών που συμμετείχαν σε δοκιμές καταναλωτών.

Πώς να τα γεμίσετε και να τα κάνετε πιο πυκνά

Ακόμη και τα πιο αραιά φρύδια μπορούν να φαίνονται πυκνά και γεμάτα—το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη εφαρμογή stealth μακιγιάζ. Μπορούμε να ορίσουμε και να πυκνώσουμε τα φρύδια μας, ανεξάρτητα από το σχήμα ή το μέγεθός τους, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό τεχνικών για να μιμηθούμε τα φυσικά χτυπήματα της τρίχας και να προσθέσουμε πυκνότητα—απλώς χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο, σύμφωνα με τους αισθητικούς. Για παράδειγμα, αν έχετε πολύ αραιά φρύδια με πολλά κενά, θα μπορούσατε να χαρτογραφήσετε το σχήμα που θέλετε να αποκτήσετε και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήστε ένα μολύβι για να σχεδιάσετε μικροσκοπικές πινελιές σε όλα τα κενά και τις πιο αραιές περιοχές. Μετά από αυτό, μπορείτε να επιλέξετε μια πούδρα φρυδιών για να προσθέσετε την ψευδαίσθηση του πάχους κατά μήκος της βάσης του φρυδιού, με αργές κινήσεις και κατεύθυνση προς τα πάνω.

Φρύδια… και το υπόλοιπο πρόσωπό σας

Όταν έχετε σωστά φρύδια και βλεφαρίδες, μπορείτε να αφήσετε το υπόλοιπο πρόσωπο φρέσκο ​​και φυσικό, σύμφωνα με τους αισθητικούς. Ένα καλοσχηματισμένο φρύδι προσθέτει δομή στο πρόσωπο και ανασηκώνει τα μάτια, έτσι ώστε να φαίνεστε φρέσκια. Έτσι, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορείτε να χρησιμοποιείτε απλώς λίγη ενυδατική κρέμα, ρουζ και ένα ενυδατικό προϊόν για τα χείλη.

Με πληροφορίες από Vogue.

[mc4wp_form id="278"]