Καμιά φορά, γκρινιάζω (και δε μου αρέσει καθόλου να γκρινιάζω) για το πού βρέθηκε αυτή η θαμπάδα εδώ, εκεί, παραπέρα, την ίδια στιγμή που (κάθε βράδυ) βάζω αυτό, αυτό, κι αυτό , κι εκείνο. «Βιταμίνη C βάζεις;», με ρωτάει η Θέμις, φαρμακοποιός και παντογνώστρια μαζί. «Ωχ, νομίζω αραιά και πού ή μέρα παρά μέρα ή δε θυμάμαι ακριβώς», της απαντώ.

Λόγο στον λόγο, συμμορφώθηκα (αμέσως) με το αναγκαίο της υπόθεσης, οπότε ναι, βιταμίνη C και ξερό ψωμί.

Διότι:

Η βιταμίνη C είναι το πιο πλούσιο αντιοξειδωτικό, που υπάρχει στο ανθρώπινο δέρμα, αλλά δυστυχώς, το σώμα μας δεν μπορεί να την παράγει από μόνο του. Επομένως, η λήψη της βιταμίνης C πρέπει να γίνεται μέσω της διατροφής ή με την κατανάλωση συμπληρωμάτων. Ωστόσο, ακόμη και αν έχετε υψηλή πρόσληψη βιταμίνης C, μόνο μια μικρή ποσότητα είναι δυνατό να απορροφηθεί στο δέρμα. Ο μόνος τρόπος για να δείτε τα εκπληκτικά της οφέλη στην επιδερμίδα είναι να την εφαρμόσετε τοπικά. Η βιταμίνη C, όταν εφαρμόζεται εξωτερικά, ενισχύει και επιταχύνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, στοιχεία κλειδιά για ένα σφριγηλό και νεανικό δέρμα.

Απαράμιλλες οι ιδιότητες της βιταμίνης C για το δέρμα

Ενυδάτωση: η βιταμίνη C συμβάλλει στη βαθιά ενυδάτωση του δέρματος.

Λάμψη: φωτίζει την επιδερμίδα, αποκαλύπτοντας ένα ρόδινο και λαμπερό τόνο.

Μείωση ερυθρότητας: καταπραΰνει το δέρμα, μειώνοντας την εμφάνιση της ερυθρότητας.

Αντιμετώπιση υπερμελάγχρωσης: ελαττώνει τις σκούρες κηλίδες και την υπερμελάγχρωση.

Ενίσχυση κολλαγόνου: προάγει την παραγωγή κολλαγόνου, βελτιώνοντας τη σφριγηλότητα του δέρματος.

Προστασία από ηλιακή γήρανση: Προστατεύει το δέρμα από τη ζημιά που προκαλείται από την UV ακτινοβολία.

Έχω πειστεί ότι η τακτική χρήση βιταμίνης C μπορεί να μεταμορφώσει την επιδερμίδα (όντως), προσφέροντας μία φυσική λάμψη και μια ομοιόμορφη υφή. Η συνέπεια, δε, στην εφαρμογή είναι το κλειδί.

Ψάχνοντας (όπως πάντα), κόλλησα με ένα προϊόν, που δεν αλλάζω πλέον με τίποτα, την μάσκα προσώπου της Evolve Beauty (σκέτο περιβόλι).

Αυτή η μάσκα με βιταμίνη C λειτουργεί, αφειδώς, για να προσφέρει πιο λεία, φωτεινότερη επιδερμίδα, σε μόλις τρία λεπτά. Σε συνδυασμό με ένα κοκτέιλ από βιταμίνη C, έλαιο κουρκουμά, περουβιανή μάκα και 100% φυσικά οξέα φρούτων AHAs συμπεριλαμβανομένου γλυκολικού οξέος από ζαχαροκάλαμο, αυτή η φυσική μάσκα προσώπου βοηθά στην απαλή απολέπιση του δέρματος χωρίς ερεθισμούς, αυξάνει την κυτταρική ανανέωση και τη λάμψη, ενώ μειώνει ορατά τα σημάδια της γήρανσης.

Με λίγα λόγια, η Miracle Vitamin C Mask είναι διαμορφωμένη με μια σταθερή μορφή βιταμίνης C, που ενεργοποιείται κατά την εφαρμογή από ένζυμα στο δέρμα.

Βασικά συστατικά

Μείγμα φρούτων AHA: προσφέρει άμεσα και θαυματουργά αποτελέσματα λάμψης και λείανσης μέσω της απαλής απολέπισης.

Περού Maca: διεγείρει την κυτταρική ανανέωση για να μειώσει την εμφάνιση των ρυτίδων,  ενισχύοντας τη λάμψη.

Βιταμίνη C: αντιοξειδωτική λάμψη. Τελεία και παύλα.

Ανάμεσα στα συστατικά της συγκεκριμένης μάσκας είναι και η τοκοφερόλη. Οι τοκοφερόλες είναι μία ομάδα λιποδιαλυτών χημικών ενώσεων παρόμοιας χημικής δομής, που παρουσιάζουν έντονες αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Σίγουρα, συμμερίζομαι και το χιλιοειπωμένο ότι «η λάμψη πηγάζει από μέσα μας», αλλά και η συνδρομή αυτού του –θαυματουργού- βάζου δεν είναι λίγο πράγμα.

[mc4wp_form id="278"]