Ένα πεντάχρονο αγόρι που γεννήθηκε με το ένα χέρι, έγινε το νεότερο άτομο που του έχει τοποθετηθεί βιονικό χέρι. Ο Jordan Marotta παρέλαβε τον προσθετικό του «Ηρωικό βραχίονα» με θέμα τον Iron Man την περασμένη εβδομάδα. Τα συγκινητικά πλάνα έδειξαν πώς λίγες ώρες αργότερα, μπόρεσε να τριγυρνά στο σκούτερ του ενώ κρατούσε το τιμόνι και με τα δύο του χέρια πια. «Είναι πραγματικά διασκεδαστικό και ωραίο», είπε ο Jordan. «Μου αρέσει να παίζω με το χέρι και να το ανοίγω και να το κλείνω».

Η μητέρα του, Ashley Marotta, προσέγγισε την Open Bionics, την εταιρεία που κατασκευάζει τα προσθετικά, όταν ο Jordan άρχισε να αναρωτιέται γιατί το χέρι του δεν είχε «μεγαλώσει ξανά».

Της είπαν ότι ήταν πιθανότατα πολύ νέος για να λάβει ένα από τα μηχανικά μέλη τους, άφησαν όμως τον Jordan να δοκιμάσει ένα χέρι για να δουν αν θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει. Μετά από αυτή την επιτυχημένη δοκιμή, αργότερα συμφώνησαν να κανονιστεί η διαδικασία στην κοντινή πόλη της Νέας Υόρκης, δύο χρόνια νωρίτερα από ότι για τα περισσότερα παιδιά.

«Μόλις φύγαμε με το Jordan’s Hero Arm, εκείνος έτρεχε με τόση αυτοπεποίθηση, προσπαθώντας να καλέσει ταξί στη Νέα Υόρκη», είπε η μαμά του. «Το πρώτο πράγμα που ήθελε να κάνει όταν γύρισε σπίτι ήταν να οδηγήσει το σκούτερ του, να κρατηθεί επιτέλους με τα δύο χέρια», συμπλήρωσε.

Η Ashley ανακάλυψε ότι έλειπε το αριστερό χέρι του Jordan κατά τη διάρκεια της εικοστής εβδομάδας κύησης και δεν υπήρχε συγκεκριμένη ιατρική αιτία που θα μπορούσαν να επισημάνουν οι γιατροί. Αρχικά ένιωθε αναστατωμένη για την πρόγνωσή της, αλλά παρηγορήθηκε μαθαίνοντας για άλλα παιδιά που είχαν ευδοκιμήσει σε παρόμοιες καταστάσεις.

«Ευτυχώς, μπόρεσα να κάνω κάποια έρευνα και να βρω πολλούς πραγματικά καλούς πόρους και νομίζω ότι αυτό με βοήθησε να προετοιμάσω την άφιξή του και το τι να περιμένω. Είχα δει πολλά βίντεο με άλλα παιδιά σαν αυτόν και ένιωθα μια αίσθηση ανακούφισης που το ταξίδι μπορεί να μην ήταν εύκολο, αλλά δε θα ήταν μόνος».

Καθώς ο Jordan συνειδητοποιούσε περισσότερο τη διαφορά των άκρων του, κάνοντας ερωτήσεις όπως «Μαμά, πώς γίνεται να μην έχω δύο χέρια;», η ίδια ήρθε σε επαφή με την Open Bionics που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ashley είπε ότι ήταν τυχερή που η ασφάλιση υγείας της κάλυψε το κόστος του βραχίονα και είπε ότι ο Jordan ήδη κατάφερνε να το χρησιμοποιήσει στην καθημερινή του ζωή.

Όσο για τον Jordan, έχει μερικές συμβουλές για όλους μας στο γλυκό βίντεο που ακολουθεί: «Μην τα παρατάς. Απλά μην τα παρατάς».

Δείτε το γλυκύτατο video εδώ.

Με πληροφορίες από το διαδίκτυο.

[mc4wp_form id="278"]