Έχουν γραφτεί σελίδες και σελίδες για μια από τις σημαντικότερες καλλιτέχνιδες που γνώρισε αυτός ο κόσμος. Η ζωή της λίγο πολύ γνωστή, αξιοθαύμαστη, καθώς έζησε με τον δικό της μοναδικό τρόπο, παρόλο που ήταν καθηλωμένη για αρκετό χρόνο σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου, ή στο κρεβάτι του μπλε σπιτιού της. Δεν έχασε ποτέ τον ερωτισμό της, κατέρριψε τα όρια του φύλου και γνώρισε κόσμο σημαντικό όσο κι αυτή. Έκανε τον πόνο τέχνη, τις πληγές χρώματα, την καταπίεση επανάσταση. Γεννιέται σαν σήμερα και μας θυμίζει πως ο άνθρωπος αντέχει πολλά, μα σημασία έχει να τα διαχειρίζεται ακόμα κι όταν το μόνο που βλέπει είναι οι τέσσερις τοίχοι ενός δωματίου. Άλλωστε έχει πει: «Τι τα χρειάζομαι τα πόδια, όταν έχω φτερά να πετάξω;»

Με αφορμή τα γενέθλιά της, προτείνουμε ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της, ίσως από τα πιο πλήρη, καθώς ακούμε τη φωνή της σε μεγάλο μέρος του ντοκιμαντέρ, για να τη γνωρίσετε και να τη θαυμάσετε εκ νέου.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ

Ένα μαγικό ταξίδι στη ζωή, το μυαλό και την καρδιά της εμβληματικής καλλιτέχνιδας Φρίντα Κάλο. Με δικά της λόγια για πρώτη φορά – βγαλμένα από το ημερολόγιό της, αποκαλυπτικές επιστολές, δοκίμια και έντυπες συνεντεύξεις – παρακολουθούμε τη ζωής της πλαισιωμένη και εμπλουτισμένη από λυρικά κινούμενα σχέδια εμπνευσμένα από το αξέχαστο έργο τέχνης της.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στην πλατφόρμα Prime και βλέπετε το trailer του εδώ.

[mc4wp_form id="278"]