Κάνοντας το συνηθισμένο μου σκρολάρισμα μέσα στο λεωφορείο, έπεσα πάνω σε μια παλιά αλλά πολύ γλυκιά είδηση που αμέσως μου έφτιαξε την ημέρα. Κι αφού τη μοιράστηκα και με άλλες γατομαμάδες του περιβάλλοντός μου, είπα να ψάξω περισσότερα γι’ αυτή την αξιαγάπητη φάτσα, για να μάθω πως το χειρουργείο του πέτυχε και πως ευτυχώς υπάρχουν εθελοντές εκεί έξω για να σώζουν αυτά τα πλάσματα. Και σε έναν κόσμο που όλο και πιο συχνά ακούμε για κακοποιήσεις ή εκμεταλλεύσεις ζώων, ας σταθούμε απέναντί τους κι ας γίνουμε σαν εκείνους που φροντίζουν και αγαπάνε τα ζώα αντιμετωπίζοντας τις ψυχές τους με αγάπη.

Μια πανέμορφη μακρύτριχη tuxedo γάτα ονόματι Pooh περήφανα τριγυρνάει πάνω στο νέο σετ προσθετικών πίσω ποδιών του που είχαν εμφυτευθεί επιτυχώς μετά τη σύνθλιψη των ποδιών του, πιθανώς από ένα διερχόμενο τρένο. Ένας συμπονετικός άνδρας βρήκε τον βαριά τραυματισμένο Pooh και τον έφερε στο Let’s Adopt Bulgaria, έναν υπέροχο οργανισμό στη Σόφια που προσπαθεί να βοηθήσει τα τραυματισμένα ζώα να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Η οργάνωση ζήτησε τον Δρ VladislavZlatinov από την Κεντρική Κτηνιατρική Κλινική που δουλεύει, μια κλινική που βρίσκει δημιουργικές λύσεις για να επιτρέψει σε ένα ζώο όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να ζήσει μια καλή ζωή. Ο Δρ Zlatinov αποφάσισε να κάνει προσθετική ITAP για τον Pooh, μια διαδικασία που αγκυροβόλησε τα προσθετικά απευθείας στα οστά του Pooh, δίνοντάς του την κατάλληλη ισορροπία που χρειάζεται ως υγιής γάτα.

Ο Που ζούσε καλά σε ένα μικρό χωριό στη Βόρεια Βουλγαρία μέχρι που μια μέρα εμφανίστηκε στο συνηθισμένο μέρος του με σχισμένα και θρυμματισμένα πίσω πόδια. Ο λόγος ήταν ότι καθώς ο Που λάτρευε να κυνηγά ποντίκια γύρω από τις ράγες, πιθανότατα πατήθηκε από διερχόμενο τρένο… Το γεγονός είναι ότι η προσθετική έσωσε όχι μόνο τα πόδια του Pooh, αλλά και τη ζωή του. Η προσθετική ITAP στη Βουλγαρία έχει ήδη δημιουργήσει προηγούμενο – μια διαδικασία που θα εξασφαλίσει μια φυσιολογική ζωή για τα τραυματισμένα και ακρωτηριασμένα κατοικίδια και τις οικογένειές τους.

Με πληροφορίες από το διαδίκτυο.

[mc4wp_form id="278"]