Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να αισθανόμαστε πεινασμένοι μετά το φαγητό απλά και μόνο επειδή δεν τρώμε αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και η αντίσταση στην ινσουλίνη μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τα επίπεδα πείνας.

Μια λαθεμένη επιλογή γεύματος ή σνακ, σύμφωνα με την κλινική Διαιτολόγο Έφη Κολοβέρου, μπορεί να οδηγήσει γρήγορα σε πείνα, με την δυσφορία και τον εκνευρισμό να ακολουθούν.

Ποια όμως μπορεί να είναι η λύση; Μα η εκπαίδευση, φυσικά, απαντά η ειδικός. Εκπαιδεύομαι στο να χτίζω σωστά το πρωινό μου, αλλά και όλα μου τα γεύματα, ώστε να μην αφήνω το στομάχι μου να μου κάνει τερτίπια.

Τα 4 key points

Αποφεύγω σκέτους υδατάνθρακες, π.χ. κουλούρι + χυμό, ψωμί με μέλι, βρώμη με νερό και μπανάνα κλ. Ναι, μπορεί να είναι υγιεινά, αλλά αυτό δε μας εξασφαλίζει και τον κορεσμό.

Επιλέγω υδατάνθρακες ολικής ή ολόκληρα φρούτα για να αυξήσω τις ίνες μου (τα φρέσκα έχουν συνήθως και χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από τα αποξηραμένα). Αυτό δε σημαίνει ότι απαγορεύονται τα αποξηραμένα φρούτα, σε καμία περίπτωση .

Προσθέτω καλό λίπος π.χ. ταχίνι, αμύγδαλα, αβοκάντο ή και πρωτεΐνη π.χ. αυγό, τυρί.

Βοηθά, επίσης, να πίνουμε κι ένα ποτήρι νερό πριν (ναι, σκέτο, το λεμονάκι απλά θα δώσει και λίγο κιτρικό οξύ).

*Η Έφη Κολοβέρου είναι κλινική Διαιτολόγος με Διδακτορικό δίπλωμα στη διατροφική διαχείριση του Διαβήτη τύπου 2

[mc4wp_form id="278"]